Peste 150 de tineri, în internship la Guvernul României. Ce le-a transmis clujeanul Mircea Abrudean

Peste 150 de tineri, în internship la Guvernul României. Ce le-a transmis clujeanul Mircea Abrudean
| Foto: Facebook.com/Secretariatul General al Guvernului

Programul Oficial de Internship al Guvernului României, ediția 2024, a fost lansat luni, 1 iulie, la Palatul Victoria din Capitală.

Cei 150 de tineri selectați din peste 2.000 de candidați vor avea șansa, timp de două luni, să cunoască specificul activităților celor 33 de ministere și instituții ale administrației publice centrale care organizează în acest an stagii de practică.

Prezent la eveniment, Șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Mihai Ghigiu, a mulțumit tinerilor pentru interesul manifestat pentru acest program și i-a încurajat să opteze, ulterior, pentru o carieră în administrație. 

La rândul său, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Intotero, a invitat tinerii stagiari să fie partenerii Guvernului în aceste două luni de pregătire, iar ulterior să participe la concursurile care se organizează în cadrul instituțiilor din administrație.

Secretarul general al Guvernului, clujeanul Mircea Abrudean, a reiterat rolul determinant și gândirea critică cu care tinerii pot contribui la luarea deciziilor în administrație dar și în zona politică și i-a îndemnat pe aceștia să nu contenească în a se face auziți. Oficialul i-a încurajat pe tinerii prezenți să se implice activ într-un proiect de țară important, respectiv, aderarea României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).  

Peste 150 de tineri, în internship la Guvernul României. Ce le-a transmis clujeanul Mircea Abrudean

Vă îndemn să fiți pro-activi, să fiți curajoși! Puteți participa la un proiect important de țară, aderarea la OCDE. Depinde doar de noi să ne facem treaba astfel încât să ajungem să fim membri ai acestui club extrem de important, format din 38 dintre cele mai puternice economii ale lumii”, a punctat Abrudean.    

Programul de Internhip al Guvernului României se desfășoară în fiecare an, începând din anul 2013.  Programul este dedicat elevilor/studenților și absolvenților formelor de învățământ din România și din străinătate.

Comenteaza