Peste 300 de persoane la întâlnirea cu liderii dreptei la Cluj VIDEO

Peste 300 de persoane la întâlnirea cu liderii dreptei la Cluj VIDEO
Peste 300 de persoane au participat la întâlnirea cu mai mulţi lideri centrali ai organizaţiilor politice şi civice de dreapta organizată la Cluj de Mişcarea Populară.

La întâlnire sunt prezenţi liderul Mişcării Populare Eugen Tomac, liderul Forţei Civice, Mihai-Răzvan Ungureanu, Teodor Baconschi, Marian Preda, Daniel Funeriu, Sebastian Lăzăroiu, Cristian Petrescu și Cristian Hrițuc, respectiv Adrian Papahagi, liderul organizaţiei Cluj a Mişcării Populare.

Întâlnirea este prilejuită de lansarea "Pactului pentru Transilvania", un proiect ce se alătură altora similare concepute şi pentru alte regiuni istorice ale României, respectiv Bucureşti şi diaspora, de Mişcarea Populară şi alte organizaţii politice şi civice de dreapta.

Mihai Răzvan Ungureanu a subliniat că activitatea dreptei va fi definită de respect, subliniin importanţa respectului pe care statul trebuie să îl acorde cetăţenilor lui, respectiv pe care şi aceştia sunt datori să îl ofere statului.

Marian Preda a subliniat că Clujul este un centru puternic al dreptei, arătând că la alegerile din anul precedent, "când România vota într-o veselie demagogii de stânga" clujenii l-au ales la primărie pe Emil Boc. Pe de altă parte Preda a ţinut să repete că portavocea cea mai puternică de dreapta este Traian Băsescu.

Fostul minitsru de externe Teodor Baconschi a avut un discurs scurt, subliniiind importanţa oferirii unei alternative la puterea politică actuală, din perspectiva responsabilităţii fiecăruia faţă de urmaşii săi.

"Modernizarea statului a încetat în mai 2012, trebuie să o recunoaştem", a punctat fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu. Acesta a subliniat că proiectul de reformă constituţională nu a mai fost aplicat, însă "dacă ne uităm la proiectul USL pe această temă este mai bine că nu s-a întâmplat nimic".

La întâlnirea organizată la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca sunt przente peste 300 de persoane.

Comenteaza