Peter Eckstein-Kovacs despre anunţul preşedintelui cu privire la referendum: Băsescu a aruncat o mică "bombă"

Peter Eckstein-Kovacs despre anunţul preşedintelui cu privire la referendum: Băsescu a aruncat o mică
Fostul consilier prezidenţial Péter Eckstein-Kovács a subliniat la Realitatea TV Cluj că prin anunţul că ar putea convoca un referendum cu privire la diminuarea Parlamentului preşedintele Traian Băsescu "a aruncat o mică bombă", iar celor care se ocupă de revizuirea Constituţiei le va fi dificil să ignore opţiunea exprimată de români pe această temă la referendumul de acum câţiva ani.

Péter Eckstein-Kovács consideră anunţul lui Băsescu o acţiune "specifică, legală, <pe muchie de cuţit>, încercare de a se interfera în procesul de revizuire al Constituţiei".

Fostul consilier prezidenţial a subliniat că locuitorii României şi-au exprimat opinia pe această temă la Referendumul din 2009, pentru trecere la Parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari.

Eckstein-Kovacs a mai specificat că trecerea de la parlament bicameral la unicameral se poate face prin revizuire a Constituţiei, iar responsabilii cu acest demers vor avea o misiune decisivă.

Se poate decide prin lege organică, iar caracterul de parlament unicameral sau bicameral necesită un proces de revizuire a constituţiei

"Domnul Băsescu a aruncat o mică <bombă>, pentru că celor care sunt implicaţi în revizuiirea Constituţiei le va fi greu să facă abstracţie de o voinţă a poporului exprimată", a precizat Péter Eckstein-Kovács.

"Dacă se revine la pragul de 30%, acest Referndum are şanse să treacă şi îi va pune în dificultate pe cei care lucrează la revizuira Constituţiei", a adăugat fostul consilier prezidenţial.

 

Comenteaza