Pionii Kremlinului din România. Cum s-au activat aceștia în contextul invaziei militare ruse din Ucraina

Pionii Kremlinului din România. Cum s-au activat aceștia în contextul invaziei militare ruse din Ucraina

Nicio zi fără o minciună rostogolită pe social-media despre invazia Rusiei în Ucraina. De la anexarea ilegală a peninsulei Crimeea în 2014 și până în prezent, mijlocul agresiunii militare ruse în statul vecin, Kremlinul și „idioții utili” afiliați din statele Europei de Est au desfășurat o campanie susținută și coordonată de dezinformare controlată direct de laboratoarele de la Moscova, și care țintește populația rusă, publicurile țărilor vecine cu Rusia, Uniunea Europeană și nu numai.

Diana Ivanovici-Șoșoacă, fostă parlamentară din partea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), se întreba retoric pe TikTok de ce România ar trebui să susțină Ucraina: „De ce să lupte românii mei? De ce să lupte oamenii noștri pentru un război care ne aparține? Ucraina nu e membră UE! Ucraina nu este membră NATO!” și că România ar trebui să-și ia înapoi teritoriile „furate” de Ucraina și că România ar trebui să-i primească la graniță doar pe români: „Să treacă românii din Ucraina încoa! Nu mă interesează restul! Oricum, e treaba lor cu ruşii, își împart teritorii peste teritorii!”. De altfel, senatoarea Șoșoacă se află în topul personalităților politice ale anului 2021, din perspectiva Sputnik.

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, o altă figură din topul Sputnik pentru că „a fost cea mai pregnantă voce din Biserica Ortodoxă Română în apărarea dreptului creștinilor ortodocși la practicarea liberă a credinței lor”, s-a evidențiat în ultimul timp prin elogiul adus lui Putin că este „cel mai mare ctitor la sfântul munte Athos și la Ierusalim” și că „ nu e negru așa cum îl prezintă toată lumea”. Niciun cuvânt despre condamnarea agresorului reprezentat de statul rus, ci doar o remarcă relativ neutră că ar fi un război „în care nu a fost destulă diplomație”. MAI MULTE AICI!

Comenteaza