Video Planurile lui Radu Moisin pentru Parlamentul României. Telemedicina, principalul obiectiv

Planurile lui Radu Moisin pentru Parlamentul României. Telemedicina, principalul obiectiv
| Foto: Facebook.com/RaduMarinMoisin

Radu Moisin și-a prezentat, la ZIUA LIVE, o parte din proiectele pe care la va susţine  în Parlamentul României.

Fost viceprimar, primar interimar şi actual consilier local, Radu Moisin deschide lista PNL Cluj la Camera Deputaților pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. El a vorbit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre cum a luat decizia de a candida pentru funcția de deputat.

„Pe lângă activitatea mea de consilier local, am lucrat câțiva ani și în zona de executiv, parcurgând toate etapele, am fost chiar și primar interimar. Aici la Cluj avem o echipă foarte solidă în administrația publică locală, atât la Primărie cât și la Consiliul Județean.

Am observat că aceste echipe nu pot lucra uneori pe anumite zone la capacitate maximă, din cauza unui cadru legislativ încă insuficient de performant în România. Din acest motiv doresc să merg în Parlament, în Camera Deputaților, în primul rând pentru a ajuta autoritățile locale să facă viața mai ușoară cetățenilor”, a declarat la ZIUA LIVE, Radu Moisin.

Acestaa precizat că și-a depus candidatura și nu și-a făcut niciun fel de lobby ca să ocupe prima poziție la Cameră. De asemenea, a menționat că și-a lăsat activitatea din ultimii ani de zile să fie evaluată de către colegi.

Fostul primar interimar a explicat în ce constă telemedicina, unul dintre principalele proiecte cu care vrea să meargă în Parlament.

„Prioritățile mele sunt obiective strategice. Primul domeniu este cel al sănătății, și anume pe această zonă de digitalizare și telemedicină. Digitalizarea în sănătate înseamnă în primul rând un dosar medical electronic sub forma unei aplicații pe telefonul mobil și a unei pagini pe internet, în care proprietarul acestui dosar să poată stoca acolo tot ceea ce înseamnă: analize de laborator, radiografii, rețete date de medici sau alergii.

Pacientul este proprietarul acestui cont, care trebuie creat gratuit de statul român pentru persoanele asigurate. Acest dosar medical electronic este util pentru că în primul rând am scăpa de hârtii. De asemenea, medicul va vedea exact de ce are nevoie pacientul și va câștiga timp la fiecare consultație, poate trata și mai mulți pacienți. Va mai exista și o a doua opinie medicală. Aceasta ar putea fi foarte ușor cerută și la un medic de oriunde din U.E”, a afirmat Radu Moisin.

Totodată, acesta propune ca și rețetele medicale să fie eliberate tot electronic.

Radu Moisin a vorbit și despre colegii liberali de la Cluj care candidează pentru un post considerat eligibil în Parlamentul României. Majoritatea dintre aceștia provin din administrație publică.

„Mai toți membri PNL activi au o experiență foarte mare în administrația publică locală, deci nu cred că am putea găsi pe cineva care să nu aibă experiență pe zona aceasta. Mi-aș dori să avem cât mai mulți colegi liberali de la Cluj care să ajungă în Parlament. Cred că eligibile vor fi 5 locuri, poate 6 la redistribuire la Cameră și 2 la Senat.

Noi am conceput în ultimele săptămâni un program politic al PNL Cluj, care va veni în completarea celui național de la București, pe domeniile de activitate la care ne pricepem fiecare. La începutul campaniei electorale vom avea aceste materiale care să detalieze câteva dintre proiectele noastre, fiecare pe zona lui de specialitate”, a mai spus Moisin.

Comenteaza