PNL pierde o bătălie cu Buzoianu şi Gurzău

PNL pierde o bătălie cu Buzoianu şi Gurzău
Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Cluj a dat câştig de cauză celor doi candidaţi la primăria Cluj-Napoca, în disputa cu PNL.

Biroul Electoral Judeţean Cluj a decis să admită contestaţiile lui Octavian Buzoianu şi Adrian Gurzău şi să desfiinţeze hotârărea Biroului Electoral Municipal Cluj-Napoca, prin care aceştia erau obligaţi să îndepărteze din spaţiul public materialele electorale, amplasate înainte de începererea campaniei electorale.

Astfel, afişele celor doi care au împânzit Clujul încă de acum câteva zile, vor rămâne acolo unde au fost amplasate, decizia BEJ Cluj fiind definitivă.

Biroul electoral a considerat că entităţile politice pot recurge atât la activităţi de promovare politică cât şi la activităţi de publicitate electorală, delimitate sub aspect temporar în raport cu data alegerilor şi că „materialele în discuţie au fost amplasate înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile locale din 5 iunie şi, în plus, acestea nu conţin îndrumări explicite pentru votarea unui anumit candidat".

Decizia iniţială a Biroului Electoral Municipal Cluj-Napoca a fost luată după ce PNL a depus o plângere în acest sens, la care a ataşat şi câteva fotografii cu respectivele materiale de promovare ale celor doi candidaţi.

 

 

 

 

Comenteaza