Video PNL și PSD „se luptă", la locale, dar sunt aliați la europarlamentare. Alin Tișe: „Până la urmă, aceste partide și-au asumat competiția"

PNL și PSD „se luptă", la locale, dar sunt aliați la europarlamentare. Alin Tișe: „Până la urmă, aceste partide și-au asumat competiția"
Alin Tişe | Foto: facebook.com/AlinTise

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, recunoaște că, la alegerile locale, liberalii vor intra într-o competiție directă cu social democrații, în timp ce la europarlamentare nu va exista o problemă în acest sens, pentru că, în opinia sa, aleșii din Parlamentul European, indiferent din ce partid ar proveni, reprezintă cu toții interesele țării.

Alin Tișe a vorbit, la ZIUA LIVE, despre implicațiile asumării unei lupte între cele două partide la locale.

În ceea ce privește gestionarea competiției de la alegerile locale, președintele CJ Cluj se declară încrezător în înțelepciunea candidaților de a găsi resurse astfel încât să primeze binele comunității.

Cum vom putea noi să abordăm lista de europarlamentare versus competiția pentru locale? Lista pentru europarlamentare este o listă a țării, unde parlamentarii noștri trebuie să ne reprezinte interesele la nivel european, or aici nu cred că contează dacă ești PSD-ist sau PNL-ist, că vei gândi și vei spune alte lucruri (n. red - în contradicție unii cu alții), cred că în aceeași logică au gândit tot timpul aceste două partide aderarea la Uniunea Europeană și credința în valorile europene așa încât nu văd o contradicție între cele două partide. În plan european s-au comportat ambele în sprijinul țării și al proiectelor.

Din punctul de vedere al candidaturii la primării și la competițiile pentru primari din anumite localităși, aici poate apărea o problemă, într-adevăr. În sensul că fiind o competiție unu la unu, care la un moment dat se duce chiar în doi sau în trei doar poate să se întâmple ca un reprezentant dintr-un partid să se contreze cu reprezentatul celuilalt partid și într-adevăr să existe această competiție între cele două partide pentru obținerea postului de primar. Aceasta este practic consecința deciziei de a candida pe listă unică la europarlamentare.

Până la urmă, aceste partide și-au asumat această competiție la nivel local și în această lună de campanie și prin vot oamenii vor tranșa exact cu care din cele două opțiuni se vor duce. Dar, într-adevăr, poate exista în anumite localități, într-un anumit procent și această competiție locală între reprezentantul PNL și cel al PSD. Sper doar să aibă acea înțelepciune - cei doi candidați - ca din lupta lor să nu câștige al treilea și găsească resursele pentru ca binele comunității să primeze", a spus Alin Tișe.

Șeful CJ Cluj a comentat, totodată, și declarația recentă a președintelui PSD Cluj, Vasile Dîncu, pe acest subiect, potrivit căreia „de azi încolo ne batem cu liberalii și cu ceilalți, cu Boc și Tișe".

„În ceea ce îl privește pe domnul Vasile Dîncu, am avut mereu un punct de vedere conturat și am apreciat activitatea acestor oameni care într-o formă sau alta au încercat să ajute Clujul. Pentru mine, e mai puțin important dacă un reprezentant al Clujului provine de la PNL sau PSD sau USR sau de unde este el, atâta timp cât ajută și face lobby în sens pozitiv, pentru dezvoltarea județului. Eu nu consider că am o luptă cu PSD, nici cu UDMR, nici cu AUR și celelalte partide îmi place să cred că această competiție politică nu este o luptă între noi și că ea nu va lăsa urme așa încât după ce vom închide campania electorală să nu avem pârghii de dialog între toate partidele din acest județ. Eu îmi doresc să se anunțe un rezultat iar din acel moment toate partidele să stabilească un set de priorități pentru acest județ cu o continuitate pe proiectele bune și cu noi proiecte facute chiar mai bine, de ce nu și care să aducă plusvaloare județului", a subliniat Tișe.

Comenteaza