POLITIC. Giurgiu vrea bani din impozite, pentru sinistraţi

POLITIC. Giurgiu vrea bani din impozite, pentru sinistraţi
Deputatul clujean Mircia Giurgiu a depus astăzi la Parlament proiectul de lege prin care vrea modificarea Codului Fiscal în sensul că 1% din impozitul pe locuinţe ar urma să formeze un fond pus la dispoziţia Guvernului, care să fie folosit în caz de calamităţi naturale.
„De câţiva ani, România este afectată de inundaţii de cel puţin două ori pe an. în urma apelor, rămâne dezastrul. Oamenii nu mai au case, un acoperis deasupra capului, culturile agricole sunt distruse.  în perioada aceasta de criză, nici autorităţile nu mai au fondurile necesare sprijinirii sinistraţilor pentru reconstruirea caselor distruse de furia apelor. Oamenii sunt atât de săraci că nu îşi pot permite să plătească o primă în vederea asigurării locuinţei pentru astfel de situaţii: salariile sunt reduse simţitor, pensiile sunt mici, costurile unei vieţi decente sunt extrem de ridicate”, a arătat Giurgiu în expunerea de motive din proiectul de lege, ataşat acestei ştiri.

Legea ar urma să aibă un singur articol, prin care se arată că „un procent de 1% din impozitul pe locuinţe plătit de persoanele fizice şi juridice la fiecare unitate fiscală va constitui fond la dispoziţia Guvernului pentru sprijinirea persoanele sinistrate în urma inundaţiilor în vederea recosntruirii locuinţelor distruse de ape”.
Comenteaza