Ponta, PSD, la Cluj: dacă suntem aleşi, facem alegeri pentru şefia regiunilor de dezvoltare, în 2014 VIDEO

Ponta, PSD, la Cluj: dacă suntem aleşi, facem alegeri pentru şefia regiunilor de dezvoltare, în 2014 VIDEO
Regionalizarea PSD, idee lansată în 2005 de Grupul de la Cluj, prinde contur după şapte ani. Victor Ponta a venit la Cluj pentru a pune bazele PSD Transilvania.

Victor Ponta s-a întâlnit la Cluj cu liderii organizaţiilor PSD din Ardeal, în încercarea de a crea o structură regională de coordonare a acestor organizaţii.

"Consider că ideea de PSD Transilvania este o idee corectă. În cadrul PSD, la nivel naţional, Transilvania trebuie să aibă şi la nivel politic o reprezentare regională şi o reprezentare specială", spune Ponta. Liderul PSD a ţinut să se delimiteze de predecesorii săi, care s-au opus regionalizării partidului.

"Nu am nici un fel de temeri ale trecutului că o să se rupă partidul şi o să plece PSD Transilvania, cu partidul, undeva în altă parte, aşa cum nu cred c-o să plece Transilvania în altă parte", adaugă el.

Preşedintele PSD a promis că, dacă USL va ajunge la putere, în 2014 vor fi organizate alegeri pentru structurile de conducere ale regiunilor, care vor prelua majoritatea puterilor şi atribuţiilor guvernului central, iar majoritatea banilor produşi în Transilvania vor rămâne în Transilvania.

"Cred că mai multă autonomie, mai multă libertate, mai multă iniţiativă pentru Transilvania este în favoarea Transilvaniei şi a României", a adăugat preşedintele PSD.

La reuniunea de la Cluj au luat parte liderii organizaţiilor PSD din Transilvania.

 

Etichete
Comenteaza