Premierul a cerut convocarea unei videoconferinţe cu prefecţii: Urmează zile în care avem cod roşu de caniculă

Premierul a cerut convocarea unei videoconferinţe cu prefecţii: Urmează zile în care avem cod roşu de caniculă

Premierul Marcel Ciolacu a solicitat, joi, Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Afacerilor Interne să convoace de urgenţă o videoconferinţă cu prefecţii şi reprezentanţii administraţiei locale pentru a fi luate măsurile pentru protejarea populaţiei şi pentru adaptarea programului de lucru, având în vedere că urmează mai multe zile în care România se va afla sub cod roşu de caniculă.

"Pentru că urmează zile în care avem cod roşu de caniculă, solicit Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Afacerilor Interne să convoace de urgenţă o videoconferinţă cu prefecţii şi reprezentanţii administraţiei locale. Trebuie luate toate măsurile pentru protejarea populaţiei şi pentru adaptarea programului de lucru al agenţilor economici, conform legislaţiei în vigoare", a spus premierul, la începutul şedinţei de Guvern.

Meteorologii au emis noi avertizări de caniculă, disconfort termic ridicat şi temperaturi mari, valabile pe parcursul zilelor de joi şi vineri în întreaga ţară.

De asemenea, mai mult de trei sferturi dintre judeţele ţării se vor afla sub cod roşu de caniculă şi disconfort termic deosebit de accentuat în weekend, când temperaturile vor urca la 41 de grade, potrivit unor avertizări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Codul roşu este valabil pentru zilele de 13 şi 14 iulie şi vizează zone din Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia şi Moldova şi municipiul Bucureşti.

În aceste regiuni, valul de căldură va continua să se intensifice şi se vor înregistra temperaturi maxime între 37 şi 41 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură - umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. 

Comenteaza