Premierul cere o monitorizare a activităţii din pieţe, pentru a limita răspândirea noului coronavirus

Premierul cere o monitorizare a activităţii din pieţe, pentru a limita răspândirea noului coronavirus

Premierul interimar Nicolae Ciucă a cerut, vineri, o coordonare a activităţii Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi a structurilor Ministerului Afacerilor Interne, în vederea monitorizării activităţii din pieţe, pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

"Pieţele vor fi deschise, motiv pentru care, aşa cum am discutat, o să rog ANSVSA şi structurile Ministerului Afacerilor Interne să îşi coordoneze activităţile astfel încât să putem să avem o monitorizare a tot ceea ce înseamnă activitatea în pieţe, pentru a putea să evităm partea aceasta de răspândire a a virusului", a spus Ciucă, în debutul şedinţei de guvern.

Precizările au fost făcute în contextul în care secretarul de stat Raed Arafat a explicat, în cadrul reuniunii Guvernului, că la nivelul Capitalei, din data 6 decembrie până joi, a fost înregistrat un număr de 9.070 de cazuri noi de infecţie cu SARS-CoV-2. Acesta a menţionat că la nivelul Prefecturii Bucureşti s-a discutat despre intensificarea controalelor şi a măsurilor de implementare a restricţiilor existente la acest moment.

Etichete
Comenteaza