Premierul Ciolacu a făcut anunțul! Când vor avea loc alegerile prezidențiale și cele parlamentare

Premierul Ciolacu a făcut anunțul! Când vor avea loc alegerile prezidențiale și cele parlamentare
| Foto: stirileprotv.ro

Preşedintele PSD şi premierul Marcel Ciolacu a precizat că, indiferent de ceea ce se va întâmpla la alegerile locale, cele prezidenţiale vor avea loc în 15 şi 29 septembrie, iar cele parlamentare pe 8 sau 9 decembrie.

Liderul social-democraților susține că rolul meu său de prim-ministru este de a oferi o predictibilitate pentru toţi candidaţii

Am multe defecte, dar eu am făcut o distincţie clară între lider politic şi prim-ministru. Am zis foarte clar - «eu când voi ieşi din funcţia de prim-ministru, că sunt comasate, că nu sunt comasate, vreau să anunţ românilor întregul calendar. Aşa este corect, aşa este normal, fiindă există o competiţie. Rolul meu ca prim-ministru e de a avea o predictibilitate pentru toţi candidaţii. Pe 15 şi 29 septembrie vom avea alegeri pentru funcţia de preşedinte şi pe 8 sau 9 decembrie sunt alegeri parlamentare. Sunt şi acele proceduri legale, pentru că noul preşedinte trebuie să convoace în 20 de zile noul Parlament. Ştiţi că actualul preşedinte şi Parlamentul îşi termină mandatul pe 21 decembrie”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit news.ro.

Șeful PSD a enumerat şi calităţile pe care trebuie să le aibă un şef de stat şi despre care Ciolacu spune că Traian Băsescu şi Klaus Iohannis nu le-au avut.

„În primul rând, să aducă o normalitate în România şi să înţelegem o dată pentru totdeauna că preşedintele trebuie să se ridice, după ce este ales, peste partidele politice şi să respecte atât litera Constituţiei, cât şi spiritul ei. Atunci democraţia din România va fi categoric consolidată. Ultimii doi preşedinţi nu au avut această capacitate de a consolida democraţia ca un preşedinte care se ridică deasupra politicului”, a explicat Ciolacu.

Chestionat dacă el deţine aceste calităţi, preşedintele PSD a răspuns scurt: „Vom vedea, dacă voi candida”.

Nicolae Ciucă a declarat, marţi, că PNL va avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale iar decizia privind nominalizarea va fi luată în forurile de conducere. Liderul liberalilor a preciz el precizând că va avea loc un Consiliu Naţional, după alegerile din 9 iunie, pentru analiza rezultatelor şi strategia pentru prezidenţiale.

Comenteaza