Premierul Ciolacu, despre comasarea alegerilor: „Nu cred în argumentul lipsei de democraţie” / Când se va lua decizia

Premierul Ciolacu, despre comasarea alegerilor: „Nu cred în argumentul lipsei de democraţie” / Când se va lua decizia
| Foto: stirileprotv.ro

Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a declarat, miercuri, că până în prezent nu a fost luată nicio decizie politică privind o eventuală comasare a unora dintre alegerile programate pentru acest an.

Potrivit unor surse politice, liderii coaliției de la PNL și PSD ar fi ajuns la un acord privind comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale. Totuși, Ciolacu a negat miercuri această informație.

"În acest moment, conform legislaţiei, lucrurile sunt clare: avem europarlamentare, locale, turul unu, generale, turul doi. Nu este nicio altă decizie politică privind o comasare a alegerilor. Mai mult, sub nicio formă nu e o discuţie despre al doilea rând de comasări sau al treilea rând de comasări şi vă dau cuvântul meu de onoare că nici nu am vorbit aşa ceva. Poate au vorbit alţii sau vor unii să transmită vreun mesaj", a afirmat premierul Ciolacu, la Mioveni.

Social-democratul a adăugat că subiectul va fi discutat joi, într-o şedinţă a coaliţiei de guvernare.

"Nu e nicio decizie politică. Nu e un secret că joi, după şedinţa de Guvern, vom avea o coaliţie unde vom sta aplicat de vorbă, unde vom vedea toate argumentele. Cert este că în acest moment sunt nouă state membre ale Uniunii Europene care au comasat localele cu europarlamentarele, deci precedentele europene s-au creat. Nu cred în argumentul lipsei de democraţie dacă se face o comasare", a precizat liderul social-democrat.

În opinia acestuia, o comasare cu alegerile locale ar scoate mai mulţi oameni la vot şi pentru europarlamentare.

"Ştim cu toţii că la alegerile locale vin cei mai mulţi cetăţeni. Cu alte cuvinte, făcând această comasare, mai mulţi cetăţeni, mai mulţi români participă la vot. Participând mai mulţi români, atunci clasa politică e mai legitimă. Dacă erau singure europarlamentarele, fără niciun referendum, cum se mai întâmpla în trecut, atunci prezenţa la vot va fi una minimă. Eu cred că nu ne dorim, pentru binele democraţiei, acest lucru", a evidenţiat premierul Ciolacu.

Şeful Guvernului a efectuat, miercuri, o vizită de lucru la uzina Automobile Dacia din Mioveni.

Comenteaza