Premierul Ciolacu, despre negocierile PSD-PNL: „Una dintre soluţii este o alianţă electorală sau o alianţă politică, care va da stabilitate României”

Premierul Ciolacu, despre negocierile PSD-PNL: „Una dintre soluţii este o alianţă electorală sau o alianţă politică, care va da stabilitate României”
| Foto: adevarul.ro

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, despre negocierile din coaliţie cu PNL, că una dintre soluţii este o alianţă electorală sau o alianţă politică, care va da stabilitate României şi că el, doreşte ca mâine să anunţe tot calendarul de alegeri.

”Sunt ferm convins că mâine, atât eu, cât şi preşedintele Nicolae Ciucă, vă vom răspunde la aceste întrebări. Este incorect ca în timpul unor negocieri şi unor discuţii eu să vă spun cum se va face. Eu vreau să iau, împreună cu preşedintele Nicolae Ciucă, cea mai bună decizie în ceea ce priveşte românii, viitorul României şi stabilitatea României”, a anunţat Ciolacu la Parlament, scrie news.ro.

Liderul PSD a precizat că trebuie văzut care este propunerea finală şi că nu este o negociere pe funcţii. ”Sunt două programe de armonizat, pentru că categoric că vom veni cu un program. Este o cale foarte clară împotriva extremismului din România, care există în acest moment şi trebuie să recunoaştem acest lucru. Vom vedea şi percepţia românilor”, a arătat Ciolacu.

Întrebat dacă cele două partide se îndreaptă spre o alianţă electorală, preşedintele PSD a spus: ”Nu, asta înseamnă că este una dintre soluţii o alianţă electorală sau o alianţă politică, care va da stabilitatea României. Ce spun cu certitudine, şi vă spun ca prim-ministru, eu doresc mâne să anunţ tot calendarul de alegeri”.

Ciolacu a precizat că nu trebuie să fie un calendar în care astăzi iau o decizie, se mai strâng după o săptămână. Întrebat despre şansele ca alegerile parlamentare să fie comasate cu alegerile prezidenţiale, Marcel Ciolacu a spus că ”şansele sunt foarte mici”. Preşedintele PSD a fost întrebat şi despre scenariul unui candidat comun al coaliţiei. ”Eu îmi doresc ca cele două partide să vină cu două programe, le avem deja, în ceea ce priveşte o stabilitate a României”, a arătat Ciolacu.

”Cred că suntem nişte oameni serioşi, dacă venim în faţa românilor cu un proiect pentru anumite alegeri, venim cu un proiect de ţară pentru toate alegerile, dacă decidem acest lucru”, a mai afirmat Ciolacu. 

Comenteaza