Premierul Ciolacu e darnic în prag de Paște: „Sunt bani de salarii, sunt bani de pensii, sunt bani pentru profesori”

Premierul Ciolacu e darnic în prag de Paște: „Sunt bani de salarii, sunt bani de pensii, sunt bani pentru profesori”
| Foto: gov.ro

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că Guvernul are toţi banii necesari pentru a plăti pensiile şi salariile, inclusiv pentru profesori.

Liderul social-democrat dă asigurări că „lucrurile sunt sub control” din punct de vedere al bugetului.

„Sunt toţi banii, măsuraţi (...). Luni de dimineaţă, periodic, am cu domnul ministru, cu vicepremierii... Repet, lucrurile sunt sub control. Sunt bani de salarii, sunt bani de pensii, sunt bani pentru profesori. Cu adevărat, sunt nişte hotărâri judecătoreşti pe la Justiţie în care sunt nişte sume, câteodată mă ia şi pe mine ameţeala, unde nu s-a stat încă, nu au fost recunoscute de către statul român şi unde avem aceste discuţii. În rest, nu sunt probleme. Nici dacă ar fi, acele sume nu ar fi probleme pentru Guvernul României", a spus Ciolacu la Palatul Parlamentului.

Întrebat în cât timp ar putea fi alocate toate sumele acestea, Marcel Ciolacu a spus: „La rectificare. În august. Aşa se întâmplă an de an. Dar chiar şi până în august, dacă există anumite probleme, se pot face modificări. Fiindcă ştiţi că am făcut şi anul trecut, şi aşa am ţinut deficitul sub control".

Premierul a afirmat că au fost plătite toate sumele alocate pentru înzestrarea armatei.

„Sunt lucrurile chiar într-un echilibru. Cu adevărat, consider că priorităţile românilor au fost investiţiile în infrastructură. În rest, şi am vorbit şi astăzi cu ministrul Apărării şi cu vicepreşedintele Turciei, îmi doresc ca cât mai multe dintre achiziţiile pentru înzestrarea armatei să se producă pe teritoriul României. Asta a fost discuţia şi cu cancelarul Olaf Scholz şi cu cei interesaţi şi cu Ambasada Statelor Unite şi veţi vedea că se va dezvolta foarte mult industria de apărare în acest an", a spus premierul Ciolacu. 

Comenteaza