Premierul Ciolacu: „Îmi depun mandatul dacă PNL iese de la guvernare”

Premierul Ciolacu: „Îmi depun mandatul dacă PNL iese de la guvernare”
| Foto: gov.ro

Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a declarat, miercuri, că în cazul în care PNL se va retrage de la guvernare, el îşi va depune mandatul de şef al Guvernului preşedintelui Klaus Iohannis.

Liderul social-democraților a fost întrebat la Roma, unde se află în vizită de lucru, cum comentează faptul că unii liberali au propus ieşirea de la guvernare şi dacă este dispus să conducă un guvern minoritar.

"Este exclus acest lucru. Dacă este o decizie politică a partenerilor de coaliţie să se retragă de la guvernare, în acel moment domnul preşedinte Klaus Iohannis va primi mandatul meu de prim-ministru. Eu am intrat în acest proiect după o discuţie inclusiv cu preşedintele României că vom duce această coaliţie şi această guvernare cel puţin până în anul 2024. Dacă ne supărăm că nu mai avem prim-ministru, cu toate că am avut prim-ministru timp de trei ani şi jumătate având un scor electoral de 20% şi ni se pare normal să avem în continuare prim-miniştri sau anumite decizii, cred că este o abordare greşită", a spus Ciolacu.

Prim-ministrul a precizat că din discuţiile pe care le-a avut până acum cu preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, este exclus acest scenariu.

"Din discuţiile mele cu preşedintele Ciucă, şi sper să nu îl deranjeze pe domnul preşedinte Nicolae Ciucă, este exclus un astfel de scenariu", a afirmat premierul.

Comenteaza