Premierul Ciolacu: „Oamenii afectaţi de inundaţiile din ultimele zile vor fi ajutaţi de Guvern”

Premierul Ciolacu: „Oamenii afectaţi de inundaţiile din ultimele zile vor fi ajutaţi de Guvern”
| Foto: Mediafax

Cei care au fost afectaţi de inundaţiile din ultimele zile vor fi ajutaţi de Guvern, a anunţat, sâmbătă, premierul Marcel Ciolacu.

„Oamenii afectaţi de inundaţiile din ultimele zile vor fi ajutaţi de Guvern! Cele mai mari probleme sunt în localitatea Greceşti din Dolj, unde mai multe zeci de persoane sunt izolate sau au fost evacuate preventiv. Ne-am asigurat prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă că aceşti oameni vor primi mâncare caldă şi apă. De asemenea, am vorbit cu autorităţile din localitate să găsim #soluţii pentru ca oamenii să aibă unde să doarmă la noapte şi am dat asigurări că vom aloca imediat bani din fondul de rezervă pentru refacerea drumurilor şi remedierea pagubelor", a scris Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

El a spus că este în permanent contact cu ministrul Mediului, care monitorizează situaţia, dar şi cu celelalte autorităţi responsabile, pentru ca toată lumea să intervină rapid şi să limităm cât mai mult efectele asupra oamenilor.

„Ieri seară, am convocat un Comitet Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru a aproba acordarea unor ajutoare pentru oamenii din Ighiu, judeţul Alba. Sunt în permanent contact cu ministrul Mediului care monitorizează situaţia, dar şi cu celelalte autorităţi responsabile pentru ca toată lumea să intervină rapid şi să limităm cât mai mult efectele asupra oamenilor", a mai transmis premierul.

Comenteaza