Premierul Cîțu, despre amendamentele depuse de PSD la buget: „Vor să scoată România din UE”

Premierul Cîțu, despre amendamentele depuse de PSD la buget: „Vor să scoată România din UE”
| Foto: Facebook.com/florinVcitu

Premierul Florin Cîţu a afirmat că prin amendamentele depuse de PSD la bugetul pe anul 2021 social-democrații vor să scoată România din Uniunea Europeană.

„Am primit lista amendamentelor care au fost depuse şi de la PSD. Impactul bugetar este de aproape 6% din PIB. Aceasta ar însemna să mergem cu deficitul la 13% din PIB aproape. M-am uitat la sursa de finanţare şi fără niciun fel de surpriză vedem exact ce vrea să facă PSD cu România, vrea să o scoată din UE.

Adică sursa de finanţare reprezintă contribuţia României la UE. Pentru cei care nu ştiu, la Ministerul de Finanţe, la acţiuni generale, plătim contribuţia la UE. De acolo vrea să ia PSD banii, să ne lase fără contribuţii la UE, ca să ne scoată din UE. Astea sunt amendamentele PSD", a declarat Cîţu, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL, potrivit Agerpres.

El a vorbit şi despre un amendament al preşedintelui PNL, Ludovic Orban, şi al deputatului Florin Roman care prevede acordarea a 24 de călătorii gratuite pentru studenţi. „Am încredere că fiecare amendament depus de colegii mei va veni şi cu sursele de finanţare şi atunci vom vedea. Eu tot ce pot să spun este că nu putem depăşi deficitul de 7,16%", a spus Cîţu.

Premierul a precizat că doreşte un calendar accelerat pentru adoptarea în Parlament a proiectului bugetului de stat pe acest an. „Sunt sigur că astăzi ajunge în Parlament, au fost câteva modificări în funcţie de Consiliul Legislativ şi aşa mai departe, dar cum ajunge, vom avea şi calendarul. Sper să fie cât mai repede", a mai precizat prim-ministrul.

Comenteaza