Premierul Ciucă, noi declarații despre comasarea alegerilor: „Majoritatea românilor își doresc asta”

Premierul Ciucă, noi declarații despre comasarea alegerilor: „Majoritatea românilor își doresc asta”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri la Piatra Neamţ, că sondajele efectuate la nivelul fiecărui partid ar arăta că peste două treimi dintre români ar dori ca numărul alegerilor de anul viitor să fie redus.

Liderul liberalilor a mai precizat că „nu ne permitem să pierdem un an de zile în tot acest ansamblu în care trebuie să gestionăm fondurile din PNRR, fodurile din cadrul anual multifinanciar” şi „chiar dacă este an electoral, nu înseamnă că lăsăm totul deoparte şi ne ocupăm doar de alegeri”.

Atunci când am discutat comasarea alegerilor nu am făcut-o voluntar, ci am avut în vedere că în urma sondajelor efectuate la nivelul fiecărui partid şi ştim toţi partenerii din coaliţie că peste două treimi dintre români văd anul 2024 cu cinci runde de alegeri ca fiind unul cât se poate de aglomerat şi, cum vă spuneam, această proporţie de peste două treimi este de acord ca numărul de alegeri să fie redus. Şi atunci căutăm împreună soluţii pentru ca cel puţin două dintre ele să poată fi comasate şi măcar să reducem cu un rând de alegeri.

Ţinând cont de perioada de campanie, ţinând cont de intervalul dintre alegeri, perioada în care în loc să ne ocupăm de ceea ce înseamnă componenta executivă va fi o campanie politică şi nu ne permitem să pierdem aproape un an de zile în tot acest ansamblu în care trebuie să gestionăm fondurile din PNRR, fondurile din cadrul anual multifinanciar şi desigur ceea ce avem în programul de guvernare. Chiar dacă este an electoral, nu înseamnă că lăsăm totul deoparte şi ne ocupăm doar de alegeri”, a afirmat Ciucă, potrivit news.ro.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza