Premierul Ciucă: „Transilvania reprezintă la nivel european un model de toleranţă şi de bună convieţuire interetnică”

Premierul Ciucă: „Transilvania reprezintă la nivel european un model de toleranţă şi de bună convieţuire interetnică”
| Foto: PNL Facebook

Premierul Nicolae Ciucă, prezent duminică la "Săptămâna Haferland" de la Criţ, judeţul Braşov, a declarat că Transilvania reprezintă la nivel european un model de toleranţă şi de bună convieţuire interetnică.

Președintele PNL a felicitat comunitatea săsească pentru buna înţelegere pe care a promovat-o, de-a lungul vremii, faţă de vecinii lor secui, maghiari şi români, pentru exemplul de unitate, respect şi demnitate pe care îl oferă în acest spaţiu al diversităţii.

"Transilvania însăşi reprezintă la nivel european un model de toleranţă şi de bună convieţuire interetnică, trebuie să fiţi mândri de acest lucru, pentru că această apreciere la nivel european nu putea exista fără perseverenţa dumneavoastră în căutarea consensului şi a bunei înţelegeri care trebuie să caracterizeze relaţia dintre vecini şi prieteni.

Cred că libertăţile de care ne bucurăm, uniţi în diversitatea Uniunii Europene, mai ales cea de liberă circulaţie, reprezintă un motiv de speranţă că milioanele de cetăţeni români, printre care şi mulţi membri ai puternicei comunităţi de saşi, vor regăsi drumul către casele lor, atât la ceas de sărbătoare, dar poate şi cu gândul revenirii acasă.

Este datoria noastră, a celor rămaşi aici, să ne asigurăm că, în România, păstrăm comorile moştenite din istoria noastră şi consolidăm şansa modernizării ţării noastre. Vreau să vă felicit pe dumneavoastră, întreaga comunitate săsească, pentru modelul de bună convieţuire şi de bună înţelegere pe care le-au promovat, de atâta timp, faţă de vecinii lor secui, maghiari şi români, pentru exemplul de unitate, respect şi demnitate pe care îl oferiţi în acest spaţiu al diversităţii", a afirmat Ciucă.

Comenteaza