Premierul Tudose: Nu ne atingem de Pilonul II de pensii, banii rămân acolo

Premierul Tudose: Nu ne atingem de Pilonul II de pensii, banii rămân acolo
Premierul Mihai Tudose răspunde criticilor PNL care a reclamat „dezastrul economic” către care îndreaptă România Guvernul PSD. Şeful executivului a susţinut că deficitul rămâne sub 2,95, cât era ţinta anuală prognozată, că banii din Pilonul II de pensii vor rămâne acolo unde sunt.

"Pilonul II - am declarat cu toţii că nu ne atingem de el. Banii rămân acolo", a declarat premierul Mihai Tudose, în cadrul "Orei premierului", în Parlament.

Tudose a exclus naţionalizarea Pilonului II susţinând că ultima naţionalizare a avut loc în vremea când Guvernul era condus de un liberal, premierul făcând referire la Theodor Stolojan. "Ca să închidem discuţia despre Pilonul II. Nu, nu naţionalizăm. Ultima naţionalizare a fost făcută de cineva care eu ştiu că vă este cunoscut - era prim-ministru şi a naţionalizat valuta. Înţeleg că aveţi nişte experienţe în apropiere. Cereţi amănunte despre ce s-a făcut. Noi nu o s-o facem. Nu facem aşa ceva. Naţionalizare în România nu o să se mai întâmple", a mai spus Tudose.

El a răspuns şi altor critici formulate de deputaţii PNL, precizând că deficitul la opt luni este de minus 0,77%, faţă de asumatul de 2,95% din PIB, iar datoria publică este 37%, "cea mai mică pe locul trei, la premianţi în Uniunea Europeană, marja maximă fiind de 60%".

 

Comenteaza