Premierul ungar Viktor Orban, în misiune „de pace" și în România / Se întâlnește cu prim-ministrul Marcel Ciolacu

Premierul ungar Viktor Orban, în misiune „de pace" și în România / Se întâlnește cu prim-ministrul Marcel Ciolacu
| Foto: Facebook Viktor Orban

Premierul Marcel Ciolacu va avea vineri o întâlnire informală cu omologul ungar, Viktor Orban, au precizat joi surse oficiale.

Potrivit unor surse citate de Agerpres, subiectul abordat va fi intrarea României în Schengen, având în vedere că Ungaria deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene semestrul acesta.

Premierul ungar, Viktor Orban, va fi prezent la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, unde sâmbătă îşi va ţine tradiţionalul discurs pornind de la tema centrală a evenimentului - "Pe drumul drept".

În cadrul lucrărilor Universităţii de Vară se vor derula 500 de programe, în 34 de corturi, care au tematici diverse, de la teme economice şi politice, la cele cu caracter cultural, gastronomic sau sportiv, în pregătirea evenimentului fiind implicaţi 300 de organizatori.

„Misiunea” lui Orban

Înscris într-un aşa-zis turneu de pace care a cuprins inclusiv Rusia, fără a avea mandat în acest sens din partea liderilor UE, Viktor Orban a dvenit un fel de `oaia neagră“ a Europei.

Anunţul vizitei lui Orban în România a fost făcut încă de săptămâna trecută, de către Zsolt Nemeth, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul ungar.

Comenteaza