Președinte nou la PSD Cluj-Napoca. A candidat de unul singur și a fost ales "să revigoreze" organizația

Președinte nou la PSD Cluj-Napoca. A candidat de unul singur și a fost ales "să revigoreze" organizația
| Foto: Facebook/ Anca Ciubancan

Anca Ciubancan a fost aleasă președinte al Organizației Municipale PSD Cluj-Napoca miercuri seară, cu unanimitate de voturi, fiind singura candidată pentru această funcție.

Anca Ciubancan face parte din echipa fostului președinte interimar al PSD Cluj, Liviu Alexa. El a declarat pentru ZIUA de CLUJ că sunt primele alegeri din ultimii patru ani pentru organizația municipală, acesta fiind și unul din motivele pentru are PSD ar fi obținut rezultatele slabe la alegerile din ultimii ani, în Cluj-Napoca.

"Aș remarca faptul că de patru ani nu s-au mai făcut alegeri la Organizația Municipală Cluj-Napoca, cea mai importantă organizație din tot ce înseamnă peisajul general PSD Cluj. Motivul nu îl cunosc, nu știu, poate frica de competiție, însă consider că, cu siguranță, absența președintelui legitim a contribuit la rezultatele dezastruase din ultimii ani", a spus Alexa.

Liviu Alexa a afirmat că Anca Ciubancan este o persoană experimentată și capabilă să crească scorul partidului la nivelul municipiului, lucru pe care l-a dovedit deja în al doilea tur al alegerilor prezidențiale din noiembrie 2019, când aceasta ocupa funcția de președinte interimar al organizației.

"Începând de aseară, în alegeri ce au însemnat, din punct de vedere statutar, ca totul să fie perfect, organizarea OK, delegați, așa cum scrie la noi în partid și noi suntem organizați, s-a ales un președinte, în persoana dumneaei, o persoană experimentată, manager, cu un CV foarte bun și care are mandat pentru revigorarea organizaiei și pe mai departe, nu că nu ar fi făcut-o până acum, în ultimele patru luni văzându-se acest lucru. Cred că a remarcat toată lumea că scorul, cel puțin în turul II, s-a dublat, de la 15.000 de voturi am ajuns la 30.000. Mă bucur că, în sfârșit, partidul are viața lui, diferită de jocuri politice ascuse, subterane", a transmis Alexa.

Fostul lider PSD Cluj a mai arătat că, deși a fost o competiție deschisă, Anca Ciubancan este singura care și-a exprimat dorința de a candida, fiind aleasă cu unanimitate de voturi.

"A fost o competiție liberă, toată lumea a știut condițiile, pur și simplu a fost doar ea, nu că nu s-ar fi putut înscrie, a fost chiar întrebată toată lumea, cine dorește. Nu știu ce vreți să insinuați, dacă credeți că a candidat singură, de capul ei, vă spun că a fost susținută de toată sala și votată în unanimitate. Cred că spune multe chestia asta", a afirmat Liviu Alexa.

Anca Ciubancan este antreprenor, președintele Camerei de Comerț Româno-Suedeză.

"M-a luat prin surprindere și a fost o reacție plăcută. Normal, ca orice decizie, nu a fost imediată, am analizat-o și după aceea, normal că am zis da. Am analizat-o din toate punctele de vedere. Eu cred că îmi propun, împreună cu echipa mea, maximul, organizare, structurare, o restartare a partidului la nivel de organizație municipală. Muncă, muncă și iar muncă, altceva nu am ce să îmi doresc în acest moment. Nu am niciun target personal. Eu cred că până la 52 de ani am reușit, pe plan profesional, să realizez maxim", a declarat președintele PSD Cluj-Napoca pentru ZIUA de CLUJ.

Întrebată dacă partidul i-a impus atingerea vreunei ținte în alegerile ce urmează, Anca Ciubancan a răspuns: "Partidul nu îți impune absolut nimic în acest moment, pentru că organizația nu s-a luat de la zero, s-a preluat de la minus infinit. Un target de obicei se face pe baza unei analize anterioare, ceea ce, vă spun clar, n-ai pe ce să construiești, să faci niște previziuni. Nu îți impune nimeni un target în acest moment deoarece nu ai pe ce să construiești. Asta face parte din strategia mea personală, pe care o voi aplica în interiorul partidului".

Comenteaza