Preşedintele PNL Cluj Daniel Buda: Raportul MCV, expresia neputinţei şi a incompetenţei Guvernului PSD-ALDE

Preşedintele PNL Cluj Daniel Buda: Raportul MCV, expresia neputinţei şi a incompetenţei Guvernului PSD-ALDE
Europarlamentarul clujean Daniel Buda, preşedintele PNL Cluj, a acuzat Guvernul PSD-ALDE că întoarce România la nivelul anilor 2000, după criticile din Raportul MCV al Comisiei Europene.

"Comisia Europeană a publicat raportul MCV pe justiţie, în care România este din nou pusă la colţ în special din cauza atacurilor din ultimele luni faţă de independenţa sistemului judiciar. Acest lucru reprezintă o sursă serioasă de îngrijorare pentru Comisie care, prin vocea prim-vicepreşedintelui Frans Timmermans ne transmite faptul că ţara noastră a încetinit punerea în aplicare a recomandărilor restante, existând riscul redeschiderii unor capitole care au fost considerate deja închise", a afirmat eurodeputatul clujean Daniel Buda.

Liderul PNL Cluj consideră că guvernarea PSD-ALDE şi, mai ales ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu au ţinut cont de recomandările din raportul MCV din luna ianuarie 2017 şi nici de recomandările verbale pe care însuşi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, le-a transmis României în luna februarie a acestui an din plenul Parlamentului European, atunci când a avut loc dezbaterea pe marginea statului de drept şi a democraţiei din România.

"În acea perioadă peste 400.000 de mii de români din peste 50 de oraşe din ţară şi străinătate au ieşit în stradă pentru a cere abrogarea ordonanţei de urgenţă nr. 13 care modifica, la ceas de seară Codul Penal şi de Procedură Penală.

Acum 10 ani, în momentul aderării la Uniunea Europeană, ţara noastră s-a angajat în mod ferm pentru un parcurs european iar cetăţenii, prin mişcările de stradă, demonstrează că doresc să fie continuate aceste angajamente, dincolo de refuzul actualei guvernări. România merită politicieni care să lupte pentru democraţie, pentru statul de drept şi pentru respectarea justiţiei şi nu de politicieni care prin acţiuni sau declaraţii să întoarcă spatele progreselor înregistrate până în prezent", a mai spus Daniel Buda.

Europarlamentarul PNL le-a solicitat public premierului Mihai Tudose, ministrului Justiţiei, Tudorel Toader şi tuturor factorilor de decizie de la nivel guvernamental să nu întoarcă România în trecut şi să cântărească cu atenţie următorii paşi pe care ţara noastră îi va face.

 

 

Comenteaza