Primar clujean, condamnat la închisoare înainte de alegeri

Primar clujean, condamnat la închisoare înainte de alegeri
| Foto: NCN

Viorel Matiș, edilul din Beliş, a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare pentru dare de mită, iar condamnarea este una cu suspendare. Curtea de Apel Cluj a respins apelul acestuia la sentința din luna aprilie.

Primarul comunei Beliş a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj pentru dare de mită.

Din cercetări a rezultat faptul că acesta a înmânat, în perioada noiembrie 2017 – martie 2018, o anumită sumă de bani unei persoane care se pretindea a fi ziarist pentru ca acesta să nu publice articole defăimătoare la adresa sa.

„În temeiul art. 421 pct. 1 lit. b din Codul de procedură penală respinge ca nefondat apelul declarat de către inculpatul M.V. – împotriva sentinţei penale nr. 114 din 9 aprilie 2020 a Tribunalului Cluj. În baza art. 272 C. pr. pen. stabileşte în favoarea Baroului Cluj suma de 220 lei, onorariu parţial apărător din oficiu, ce se va plăti din FMJ pentru av. M.D.I..

În baza art.275 alin.2 C.pr.pen. obligă inculpatul apelant să plătească în favoarea statului suma de 400 lei, reprezentând cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică din 21 septembrie 2020”, arată Curtea de Apel Cluj.

Viorel Matiș, primarul comunei Beliş în exerciţiu, este unul dintre candidaţii la alegerile locale pentru un nou mandat în fruntea Primăriei Beliș, din partea Partidului Social Democrat, deşi conform sentinţei de ieri a Curţii de Apel Cluj este condamnat la închisoare.

Comenteaza