Primăria din Floreşti a demontat panoul electoral al PPMT. Oamenii lui Tokes spun că vor apela la instanţa de judecată VIDEO

Primăria din Floreşti a demontat panoul electoral al PPMT. Oamenii lui Tokes spun că vor apela la instanţa de judecată VIDEO
Scandal pe tema federalizării României şi autonomiei maghiarilor. Partidul lui Tokes Laszlo a montat la intrarea în Cluj-Napoca un afiş cu un mesaj radical: "Românie Federală! Trasilvanie euorpeană! Autonomie!" scrie pe panoul demontat deja de primarul comunei Floreşti. Poliţia Cluj a deschis o anchetă pentru a verifica dacă mesajul transmis de PPMT încalcă legea, în timp ce partidul va da în judecată Primăria Floreşti pentru îndepărtarea panoului.

Noul primar al Floreştiului, Horia Şulea, nu s-a dovedit mai îngăduitor cu panoul PPMT decât predecesorul său. Sesizat de locuitorii comunei, el a trimis angajaţii Primăriei să îndepărteze afişul PPMT instalat, ca şi în primăvară, pe un panou privat de pe marginea drumului naţional.

Preşedintele organizaţiei clujene a PPMT este de părere că, prin mesajul transmis, partidul său a încălcat Constituţia exact în măsura în care a făcut-o şi preşedintele Senatului.

Pentru primarul Floreştiului, argumentele reprezentanţilor PPMT veniţi să-şi recupereze afişul nu au însemnat mare lucru.

Oamenii lui Tokes spun că vor apela la instanţa de judecată. Primarul spune că e gata să dea piept cu justiţia.

Primarul comunei Floreşti a sesizat inclusiv poliţia, care a demarat deja verificările privind legalitatea mesajelor de pe panoul electoral al PPMT. La nivel naţional, PPMT a mai intrat în coliziune cu o instituţie publică, Televiziunea Română, care a refuzat să difuzeze clipul electoral al partidului maghiar deoarece conţinea exact acelaşi mesaj.

 

Comenteaza