Video Primarul Clujului o laudă pe Ursula von der Leyen: „Merită un nou mandat” / Ce a spus de Rusia și George Simion

Primarul Clujului o laudă pe Ursula von der Leyen: „Merită un nou mandat” / Ce a spus de Rusia și George Simion
| Foto: Facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni

Preşedinta Comisiei Europene, germanca Ursula von der Leyen, a anunţat luni la Berlin, într-o reuniune a Uniunii Creştin Democrate (CDU, centru-dreapta), a cărei membră este şi care o susţine, că va candida pentru un nou mandat.

Edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vorbit, la ZIUA LIVE, despre mandatul șefei Comisiei Europene, despre care a spus că a avut o perioadă foarte grea, dar i-a făcut față cu brio.

Era de așteptat anunțul și are argumente această redepunerea a candidaturii. Are argumente solide în spate. A avut unul dintre cele mai grele mandate, cu război și pandemie, dar a reușit să ducă treaba la capăt. A făcut și mutarea fundamentală de trecere spre dimensiunea verde digitală a Europei. Va fi un congres extraordinar al PPE la București. Este cea mai puternică forță politică care conduce astăzi Europei.

Din România, PNL, UDMR și PMP fac parte din acest partid european. Cei care contează cu greutate prin pozițiile lor la nivel guvernamental, prin președintele României, prin premierul pe care l-am avut, este PNL. Forța politică care are un cuvânt de spus în Europa este PNL, prin această familie politică. La congresul din martie va deveni oficială susținerea candidatului PPE pentru un nou mandat la șefia Comisiei Europene.

Sunt convins că vor mai fi și alte grupuri politice care vor susține această candidatură. PPE are cel mai mare număr de voturi și de europarlamentari. Sunt convins că acest lucru se va întâmpla și după alegerile din iunie. România contează în Europa prin aceste forțe politice cu greutate. Cred că va trebui să discutăm serios în perspectiva alegerilor cum poziționăm România să fie puternică în Europa”, a declarat, la ZIUA LIVE, Emil Boc.

Președintele Senatului și liderul PNL, Nicolae Ciucă, a salutat la rândul său anunțul Ursuley von der Leyen, precizând că ea a încercat reducerea dependenţei energetice a UE faţă de Federaţia Rusă şi a făcut paşi concreţi pentru aderarea Republicii Moldova şi Ucrainei la UE.

În acest context, primarul din Cluj-Napoca a fost întrebat despre afirmațiile premierului Rep. Moldova, Dorin Recean, care a vorbit într-un interviu recent despre dificultățile Moldovei în ceea ce privește aderarea țării la UE, din moment ce un lider al unui partid din România (AUR – n.red.), George Simion, este declarată persoană indezirabilă și i s-a interzis accesul în țară pentru încă 5 ani.

Democrația ne permite tuturor să avem opinii, să avem partide, să exprimăm puncte de vedere. Dar, atunci când decidem soarta noastră comună trebuie să ne uităm la ce forțe politice și la ce oameni pot face cel mai multe bine, într-un context în care binele este greu de construit. Evident, sunt unii care au opțiuni spre răsărit. În democrație poți să ai asemenea opțiuni, dar sunt ele benefice? Am mai spus-o: ori de câte ori Rusia a fost puternică, de fiecare dată noi am dus-o rău. Așa a fost istoria. Experiențele de la răsărit au însemnat răpiri teritoriale, aducerea a 50 de ani de comunism, etc. Eu respect opiniile oamenilor, dar trebuie să vedem în ce direcție ducem țara. O Românie puternică înseamnă să fie reprezentată de forțe politice care contează acolo unde se iau deciziile. Că dacă trimiți doar persoane care nu pot face altceva decât să strige sau să facă o filmare, acele persoane nu vor schimba în bine soarta României. De aceea, viitoarele alegeri europarlamentare sunt foarte importante” - Boc.

 

Comenteaza