Primele reacţii după dezvăluirile despre diploma de licenţă a lui Seplecan. PSD Cluj cere demisia şefului judeţului

Primele reacţii după dezvăluirile despre diploma de licenţă a lui Seplecan. PSD Cluj cere demisia şefului judeţului
Printre primii care au reacţionat, după dezvăluirile din presă apărute despre faptul că diploma de licenţă a preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Cluj ar fi contrafăcută, au fost adversarii tradiţionali ai acestuia, social-democraţii clujeni.

Președintele CJ Cluj, dl. Mihai Seplecan trebuie să demisioneze de îndată pentru faptul că s-a folosit de o diploma de licență falsă. Este o situație halucinantă dar pe care TSD Cluj-Napoca a semnalat-o încă din vara anului 2014 când i-a solicitat publicarea CV-ului, prezentarea studiilor și a expertizei profesionale, aceasta fiind o atitudine de minim bun simț, de normalitate", a declarat Horia Nasra, purtător de cuvânt al PSD Cluj şi lider al TSD Cluj-Napoca.

ZIUA de CLUJ a încercat să stea de vorbă şi cu reprezentanţii foştilor angajatori ai lui Seplecan, unde se presupune că ar fi folosit diploma contrafăcută, dar nimeni nu a fost de găsit la telefon.

Nici primarul comunei clujene Sânmartin, unde Seplecan a avut un contract de asistenţă juridică, dar nici reprezentanţii conducerilor Hidroserv Cluj şi Electrica Furnizare, unde actualul preşedinte al CJ Cluj a deţinut funcţiile de director de dezvoltare, respectiv referent, nu au putut fi contactaţi pentru a exprima un punct de vedere despre o posibilă folosire a acestei diplome suspecte.

L-am întrebat pe prefectul Gheorghe Vuşcan dacă instituţia poate verifica legalitatea contractelor semnate de Seplecan cu aceste instituţii. „Noi nu putem reacţiona instituţional în nici un fel în acest caz, nu avem atribut legal de verificare a întocmirii acestor acte. Noi verificăm legalitatea actelor emise de autorităţi ale administraţiei publice locale", a declarat Vuşcan.

Comenteaza