"Prin noi insine" sau sub Troica FMI-BancaMondiala-Comisia Europeana la “Jocuri de Putere"

ADN-ul Romaniei contine premizele renasterii, dar trebuie restartat de ingineri de sistem care, din nefericire, sunt exclusiv politicieni. Istoria arata, insa, ca arunci cand poporul suna mobilizarea generala, Romania poate gasi resurse sa iasa la liman. Altfel cad guverne, se pierd alegeri si dispar lideri corupti sau tradatori.

In aceasta seara, de la 22.15, nu rata o editie "Jocuri de Putere" despre "mirabila samanta" si batalia de idei intre cei care spun "Romania fara FMI" si cei care spun "Romania doar cu FMI". Invitatii lui Rares Bogdan sunt Marius Opran, de la Bruxelles, unul dintre putinii romani care au facut bani din fizica atomica, geostrategie si consultanta militara, presedintele celei mai vechi forme asociative a capitalului intern din Romania, "UGIR 1903", economistul si istoricul Radu Golban, de la Zurich, care evalueaza riscul ca Romania sa intre in colaps in 2014 pe baza analizei rezultatelor ultimilor negocieri cu FMI, istoricul Adrian Cioroianu, decanul Facultatii de Istorie a Universitatii Bucuresti care iti va aduce din istoria moderna faptele barbatilor de stat care au reusit sa negocieze in picioare pentru tara lor si care iti prezinta modul in care Romania primei jumatati de secol XX a stiut sa intre in parteneriate inteligente pentru exploatarea bogatiilor subsolului dar nu numai. De asemenea, de la NewYork, Mircea Geoana se va alatura discutiei prin telefon vorbind despre sansa Romaniei de a juca inteligent in criza aparuta intre SUA/Anglia versus Germania/Franta/Spania in urma aparitiei scandalului celor peste 60 de milioane de interceptari telefonice ilegale.

Ce lipseste romanilor sa prinda trenul integrarii in civilizatiile avansate? Lipsa strategiilor pe termen lung sau perpetuarea unei clase politice ce adopta "carpeala" si nu constructia bazata pe viziune.
Cat de actual este sloganul "Prin noi insine", pe care romanii l-au lansat in secolul trecut fara sa-i inteleaga neaparat functiunea si de antidepresiv?

Numai la "Jocuri de Putere", cu Rares Bogdan, Marius Opran, Radu Golban si Adrian Cioroianu, o discutie inteligenta despre Romania si viitorul sau.

Etichete
Comenteaza