Propunerea de relaxare a criteriilor de integritate, respinsă cu unanimitate de voturi în BPN al PNL

Propunerea de relaxare a criteriilor de integritate, respinsă cu unanimitate de voturi în BPN al PNL
Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a anunţat, sâmbătă, că membrii Biroului Politic Naţional au respins în unanimitate propunerea de modificare a Statutului astfel încât sprijinul politic să fie retras doar în cazul unei condamnări definitive.

UPDATE: „Aş dori să fac o precizare pentru că am văzut o dezbatere în spaţiul public legată de o propunere de relaxare a criteriilor de integritate care a venit din partea unor membri ai PNL. Aceasta a fost respinsă în unanimitate în Comisia pentru statut şi, de asemenea, a fost respinsă în unanimitate în Biroul Permanent Naţional, ceea ce înseamnă că nu se va lua în discuţie în Consiliul Naţional de Coordonare", a afirmat Raluca Turcan, citată de news.ro.

Întrebată de ce s-a respins această propunere, în condiţiile în care, la începutul şedinţei BPN, mai mulţi lideri PNL păreau decişi să meargă mai departe cu modificarea Statutului, astfel încât condamnarea definitivă să fie cea care decide retragerea sprijinului politic, liderul PNL a spus: „S-a luat această decizie tocmai pentru că PNL şi-a asumat să respecte criteriile de integritate".

În ceea ce priveşte incompatibilităţile cu privire la deţinerea de funcţii, Raluca Turcan a afirmat că „modificările la statut vor fi prezentate în CNC".

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Liderii PNL doresc să modifice Statutul partidului astfel încât persoanele cu funcţii publice să îşi piardă sprijinul politic doar în cazul unei condamnări definitive, şi nu în momentul în care se începe urmărirea penală.

Noua formă a statutului este discutată, la ora transmiterii acestei ştiri, în şedinţa Biroului Politic Naţional, urmând ca draftul să fie validat, ulterior, în Consiliul Naţional de Coordonare.

Potrivit surselor News.o, liberalii cu funcţii în afara partidului, precum cea de preşedinte de Consiliul Judeţean, îşi vor pierde sprijinul politic doar în cazul unei condamnări definitive, şi nu în momentul începerii urmăririi penale.

Modificarea Statutului PNL se discută în contextul organizării alegerilor interne din partid.

Liderii PNL au stabilit în şedinţa BPN de luni calendarul alegerilor interne: convocarea Consiliului Naţional de Coordonare pentru data de 4 martie, finalizarea alegerilor în organizaţiile judeţene până pe 2 mai şi organizarea Convenţiei Naţionale pentru alegerea noii conduceri a partidului în 17 iunie.

 

Comenteaza