Video Protest în Parlament pe legile Justiţiei. Mesaj USR: #FaraPenali

Protest în Parlament pe legile Justiţiei. Mesaj USR: #FaraPenali
| Foto: realitatea.net

Deputații USR poartă, marţi, la ședința de plen în care vor fi din nou votate legile Justiției, tricourile campaniei „Fără penali în funcții publice”.

În şedinţa de plen în care urmează să fie supuse dezbaterii Parlamentului rapoartele pe legile Justiţiei, deputaţii USR s-au imbracat cu tricouri pe spatele carora care scrie "#FaraPenali" si s-au asezat cu spatele la plen, la prezidiu.

Comisia Iordache a terminat de corectat legile justiţiei, după ce le-a pus în acord cu deciziile CCR. În şedinţa de marţi, comisia a finalizat Legea 303, adică legea statutului magistraţilor. Astfel, aleşii au redefinit eroarea judiciară a magistraţilor, astfel încât, există eroare judiciară atunci când judecătorul sau procurorul, în exercitarea funcției a încălcat norme de drept material și procesual, fapt ce a condus la încălcarea "drepturilor absolute ale persoanei". Totodată, au terminat de pus în acord şi legea 317, oragnizarea CSM. Luni, comisia a parcurs legea 304, a organizării judiciare, şi l-a scos pe preşedinte din procedura de numire şi revocare a şefilor ICCJ. Toate modificările au fost făcute la propunerea PSD-ALDE. Procedural, cele trei legi vor merge în plen, la Camera Deputaţilor, după ce comisia va trimite cele trei rapoarte în plen. 

Comenteaza