PSD Cluj, în tabăra reformiştilor. Liviu Alexa, despre demisia lui Dăncilă: "O echipă care şi-a asumat un obiectiv şi nu l-a obţinut trebuie să se retragă"

PSD Cluj, în tabăra reformiştilor. Liviu Alexa, despre demisia lui Dăncilă: "O echipă care şi-a asumat un obiectiv şi nu l-a obţinut trebuie să se retragă"
| Foto: cetin.ro

Preşedintele interimar al PSD Cluj, Liviu Alexa, este de părere că demisia Vioricăi Dăncilă era necesară şi susţine că noua conducere este experimentată politic şi capabilă să reformeze partidul.

"Aseară, în Comitetul Executiv (CEx) al PSD a fost o discuţie de şase ore excelentă, solidă, o analiză cum nu face niciun partid în România. Nu vi se pare că doar CEx-urile PSD sunt şi de interes naţional şi numai la CEx-urile PSD există atâta presă? Am ajuns la concluzia că o echipă care şi-a asumat un obiectiv şi nu l-a obţinut trebuie să se retragă, să facă un pas în spate, motiv pentru care 95% din organizaţiile judeţene, printre care şi Clujul, au rugat-o pe doamna Dăncilă, mulţumindu-i pentru efort, să facă un pas în spate, sau mai bine spus în lateral, ca să obţină o perspectivă politică", ne-a declarat Liviu Alexa.

În ceea ce priveşte conducerea interimară votată marţi seară în CEx, liderul PSD Cluj a afirmat că noua echipă are experienţa politică necesară să reformeze partidul.

"Vizavi de noua conducere, discutăm despre nişte oameni extrem de experimentaţi politic, lideri desemnaţi de noi, cu o majoritate covârşitoare şi care au o misiune dificilă în contextul actual politic, să organizeze un congres cât mai rapid şi pe principii de reconstrucţie şi de reformă a partidului. Sunt foarte convins de faptul că noua conducere poate reforma partidul", a adăugat preşedintele PSD Cluj.

Liviu Alexa a mai spus că PSD Cluj nu ţinteşte nicio funcţie de conducere la nivel naţional, în cadrul Congresului Naţional programat în februarie. "PSD Cluj, din acest moment, va face politică locală. Pe tot ce înseamnă decizii la nivel naţional o să ne consultăm şi cu alţi colegi şi o să vedem ce vor decide cei mai înţelepţi din PSD că este persoana potrivită pentru a conduce partidul în următorii ani".

Conducerea PSD a demisionat, marţi noaptea, la presiunile social-democraţilor, nemulţumiţi de rezultatele partidului la alegerile prezidenţiale. Astfel, Viorica Dăncilă şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al PSD, Eugen Teodorovici, din funcţia de preşedinte executiv, iar Mihai Fifor, din cea de secretar general.

Marcel Ciolacu a preluat funcţia de preşedinte interimar al PSD, iar Paul Stănescu, cea de secretar general al partidului. Au fost decişi şi alţi opt vicepreşdinţi regionali. Congresul va fi organizat în decurs de o lună şi jumătate, a declarat Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, potrivit Mediafax.

Dăncilă a anunţat în ultimul moment că demisionează din funcţie, a adăugat Tudorache. Pe parcursul şedinţei nu ar fi vrut să demisioneze nici ea, nici Teodorovici. Congresul va avea loc undeva în februarie sau martie, a declarat senatorul Niculae Bădălău, la finalul unui CEx de şase ore. Ciolacu a declarat că Dăncilă a demisionat din propria iniţiativă, după ce CEx a stabilit că este necesară o "resetare" a PSD.

Comenteaza