PSD-iştii clujeni, strâns uniţi în jurul infractorului dovedit

PSD-iştii clujeni, strâns uniţi în jurul infractorului dovedit
O condamnare definitivă, fie ea şi cu suspendare, certifică irevocabil că ai comis o infracţiune, deci eşti un infractor. Liderii social-democraţilor clujeni apreciază că e absolut normal ca partidul lor să fie condus de un infractor.

La fel ca în cazul tuturor persoanelor aflate în situaţii similare, condamnarea definitivă şi irevocabilă de către instanţa de judecată fie şi la o pedeapsă cu suspendare demonstrează, dincolo de orice dubiu rezonabil, faptul că actualul preşedinte al PSD Liviu Dragnea a comis o infracţiune în vremea în care era doar secretar general al partidului.

Prin urmare, în acest moment, partidul care are pretenţia a fi cel mai mare din România este condus de un infractor dovedit. Cu toate acestea, majoritatea liderilor social-democraţilor clujeni nu par deloc deranjaţi să fie conduşi de un infractor.

„Din punctul meu de vedere şi al colegilor, domnul Liviu Dragnea nu e infractor. El are o condamnare pentru o acţiune politică, lucru care nu e în regulă. Acum noi trebuie să avem alte preocupări: administraţia locală şi câştigarea alegerilor. Vom vedea după alegeri, ce va mai fi cazul să facem. Oricum, a fost un dosar politic.

Nu cred că a îndemna oamenii să meargă la vot e o infracţiune. Dreptul la vot e unul din drepturile fundamentale prevăzute în Constituţie. Mi se pare cu adevărat periculos pentru democraţie faptul că cei care i-au îndemnat să nu meargă la vot n-au păţit nimic", a comentat preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan.

La rândul său, numărul doi din organizaţie, deputatul Cornel Itu, preşedintele executiv al PSD Cluj, pune sub semnul întrebării verdictul judecătorilor. „Rămâne de văzut dacă justiţia a fost corectă. Dosarele lui Traian Băsescu nu se judecă, iar un om care şi-a făcut datoria faţă de electorat e condamnat. Asta nu e în regulă. Vom vedea, tot partidul, ce e de făcut, nu sunt eu în măsură să mă pronunţ", a spus Itu.

Singurul care admite că nu e în regulă ca un partid de talia PSD să fie condus de un infractor este proaspătul preşedinte interimar al PSD Cluj-Napoca, Dan Morar. „Să fii condus de o persoană care a primit o condamnare definitivă nu e bine pentru un partid de talia PSD. Fără a face referire la persoana domnului Liviu Dragnea, sigur nu e bine pentru PSD", a afirmat Morar.

În schimb, purtătorul de cuvânt al social-democraţilor clujeni, Horea Nasra, recurge la citate. „Este un moment delicat în care avem nevoie de o conducere stabilă. Nu este vorba despre un dosar de corupţie. Situația aceasta îmi amintește de ce spunea actorul Louie Anderson când îți propui un obiectiv: «Dacă îmi dau drumul la imaginație, ajung la închisoare!»", a spus Nasra.

Pentru cei care habar n-au cine este, Louie Anderson a fost creatorul celebrului serial autobiografic de desene animate „Life with Louie", în care personajul principal era o copie fidelă a actorului, care îi dădea voce şi apărea în persoană în fiecare episod.

Comenteaza