Puterea clujeanului: iubesc, vreau și pot (P)

Puterea clujeanului: iubesc, vreau și pot (P)

Dragi clujeni,

Sunt Aurelia Cristea și, în calitate de viitor Primar al Municipiului Cluj-Napoca, voi reprezenta cetățenii, aspirațiile și îngrijorările lor. Clujenii vor un lucru de bun simț: să trăiască într-o comunitate bazată pe respect față de valorile care o definesc, onestitate față de oamenii care o alcătuiesc, transparență în cheltuirea banului public și dialog continuu.

Am fost întrebată de multe ori de ce candidez pentru Primăria Cluj-Napoca într-un context aparent imposibil. Răspunsul a fost, invariabil, același: pentru că iubesc Clujul, vreau să fie mai bine și pot să fac acest lucru.

Iubesc Clujul pentru că este orașul devenirii mele. Aici am crescut profesional și emoțional. Iubesc Clujul pentru diversitatea sa: de sute de ani este un oraș cosmopolit, în care s-au regăsit deopotrivă diferite etnii și confesiuni religioase, devenind un oraș european de prestigiu cu mult înainte de a se vorbi despre aderarea europeană din punct de vedere politic. Iubesc Clujul cu universitățile sale care se numără printre cele mai bune din țară și din Europa, dar cel mai mult iubesc Clujul pentru oamenii săi frumoși!

Oamenii Clujului au dreptul la o viață mai bună, și fiecare dintre noi, cei pe care ne-a crescut Clujul, avem datoria de a lupta pentru asta! Noi, clujenii, nu mai avem niciun control asupra a ceea ce se întâmplă în orașul nostru, administrația actuală ne-a condamnat să asistăm la asasinarea resurselor economice, culturale și chiar identitare ale Clujului. Vreau ca fiecare om din această comunitate să se simtă reprezentat, vreau să-i fie ascultată opinia cu privire la prioritățile de dezvoltare a orașului, vreau să simtă că are o putere reală de decizie asupra cheltuirii banului public, vreau să poată spune din nou, cu tărie, oriunde: „Da, sunt clujean!”.

Ei bine, dragi clujeni, duminică, în 9 iunie, avem șansa de a face schimbarea care să ne salveze orașul din blocajul actual. Vreau să luptăm împreună pentru asta, iar puterea mea stă în puterea pe care fiecare dintre dumneavoastră mi-o puteți transfera prin votul din 9 iunie.

În 2012, m-ați învestit cu încrederea dumneavoastră de a reprezenta Clujul în Parlamentul României, timp în care am urmărit constant să promovez proiecte care să creeze un cadru propice dezvoltării comunitare și a creșterii nivelului de trai: am identificat surse fezabile de finanțare pentru spitalul regional de urgență și am susținut principiul prioritizării în planificarea bugetului sănătății; am susținut cota de 9% pentru TVA la alimente și servicii turistice; am contribuit la rescrierea codului fiscal și de procedură fiscală. Am avut onoarea să fiu Ministrul pentru Dialog Social, moment în care am luat măsuri concrete pentru creșterea gradului de ocupare a tinerilor. Am inițiat, totodată, două proiecte transnaționale, pe fonduri europene, sub umbrela unui dialog autentic bazat pe respect, onestitate și focus pe soluționarea problemelor. Poate însă cel mai frumos proiect a fost acela prin care am reușit promulgarea legii care interzice fumatul în spațiile publice închise, consolidând cultura responsabilității sociale.

Am demonstrat deci că pot să lupt pentru ca oamenilor care mă înconjoară să le fie mai bine. În calitate de manager în diverse companii naționale și multinaționale, am condus spre succes zeci de echipe, timp în care am învățat că puterea unei organizații stă în motivația și determinarea oamenilor săi de a urmări un scop comun. Nu renunțați să construiți în vis comunitatea în care v-ar plăcea să crească nepoții dumneavoastră, iar împreună vom aduce visele în realitate!

Clujul merită să fie - și poate ajunge - în top 5 orașe din Europa! Clujenii pot deveni un model pentru toate comunitățile țării dacă înțelegem să guvernăm local ca într-o organizație în care cetățenii sunt angajatorul, iar noi, oamenii politici din administrații, suntem angajații. Doar așa ne vom responsabiliza cu adevărat și vom lucra în interesul Clujului, fără să aruncăm cu banul public în apa Someșului. Orașul nostru merită mai mult: Clujul este în acest moment sub potențialul său, așa că a sosit momentul să eliberam energiile orașului, ale oamenilor săi frumoși și creativi.

E momentul să aducem performanța în administrația locală.

Vă invit să mergem pe acest drum împreună în anii care vin.

Pe 9 iunie, haideți la vot, haideți să arătăm că se poate! Cu responsabilitate, respect și solidaritate, PENTRU CLUJ!

Îndrăzniți să vreți mai mult!

Produs de NEWS PORTAL SRL la comanda Partidului Social Democrat – Organizația Județeană Cluj, Cod mandatar financiar: 21240002
Comenteaza