Putin va susține un discurs în centrul Moscovei, la un an de la invadarea Ucrainei

Putin va susține un discurs în centrul Moscovei, la un an de la invadarea Ucrainei
| Foto: https://blacknews.ro/

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, urmează să țină un discurs la Moscova, marți, de la ora 11:00 (ora României), privind stadiul războiului din Ucraina și ce planuri are la un an de la invadarea Ucrainei.

Preşedintele Vladimir Putin va pune la curent marţi elita politică şi militară a Rusiei cu privire la stadiul a ceea ce el numeşte „operaţiunea sa militară specială” din Ucraina, mulţi ruşi fiind nerăbdători să afle care sunt planurile sale pentru anul viitor, relatează Reuters.

Acesta va prezenta analiza sa asupra situaţiei internaţionale şi va expune viziunea sa asupra dezvoltării Rusiei după ce Occidentul i-a impus sancţiuni radicale, a precizat Kremlinul.

Discursul lui Putin va începe la ora 09.00 GMT de la ora 11:00 (ora României) în centrul Moscovei. "Într-un moment atât de crucial şi foarte complicat al dezvoltării noastre, al vieţii noastre, toată lumea aşteaptă un mesaj în speranţa de a auzi o evaluare a ceea ce se întâmplă, o evaluare a operaţiunii militare speciale", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, la televiziunea de stat, a transmis stirileprotv.ro

Este primul discurs al lui Putin în faţa Adunării Federale din ultimii aproape doi ani. Discursul, care va fi difuzat pe toate posturile publice de televiziune din ţară, va coincide cu data de acum un an când Putin a recunoscut independenţa regiunilor Doneţk şi Lugansk din Ucraina, un preludiu pentru începerea războiului.

Discursul lui Putin vine cu 3 zile înainte să se împlinească un an de la declanșarea invaziei și la o zi după ce președintele american Joe Biden a făcut o vizită la Kiev şi s-a plimbat alături de Volodimir Zelenski pe străzile capitalei ucrainene, promițând că va sprijini Ucraina atât timp cât va fi nevoie, relatează Reuters.

Comenteaza