Rareș Bogdan anunță că PNL nu este de acord cu supraimpozitarea veniturilor din mediul privat: „Nu putem susține asta”

Rareș Bogdan anunță că PNL nu este de acord cu supraimpozitarea veniturilor din mediul privat: „Nu putem susține asta”

Europarlamentarul PNL a declarat că liberalii nu vor fi niciodată de acord cu supraimpozitarea salariilor din mediul privat, pentru că există riscul ca firmele să-și mute sediul fiscal din România.

În schimb, Rareș Bogdan ar vrea ca măsura propusă de PSD să se aplice bugetarilor.

Cu simpatie vă spun că nu înțeleg raportarea la salariul Președintelui. Nu cred că în SUA salariul președinților de la Microsoft sau de la General Motors, sau de la Apple sau de la CNN sunt in funcție de salariul lui Biden. Putem vorbi de o reglementare strict in zona publica, nu se pune problema impozitarii in zona privata. Deci noi PNL nu suntem de acord doar cu o reglementare pe care ne-o dorim in zona publică, bugetară, de stat, unde sunt aberații mai ales la agențiile de reglementare.

Eu în ultimii 10 ani de privat am avut la televiziune venit mai mare decat al Presedintelui. In privat e vorba de profitabilitate, rezultate. Trebuie sa ii incurajam pe cei care produc. Cand ultimul presedinte socialist al Frantei a venit cu impozitare cu supraimpozitare pe salariile mari din companii, din primele 1.000 de companii frantuzesti 800 si-au mutat sediile fiscale in Luxemburg, Bruxelles”, a declarat prim-vicepreședintele PNL.

Eurodeputatul mai susține că a fost o primă discuție pe acest subiect, o discuție așezată, iar pe urmă vor veni specialiștii cu datele.

„E anormal ca la Transgaz, Romgaz, Hidroelectrica, ANRE, ANCOM, să existe venituri de 10-12.000 de euro pe luna, ca e anormal sa existe pensii cumulate cum are un fost membru al Ministerului Public, de 120.000 de lei pe luna, adica 25.000 de euro pe lună, că e anormal ca dl Dorneanu să aibă 3 pensii cumulate de 84.000 de lei pe luna si noi sa nu facem absolut nimic”, a afirmat Rareș Bogdan.

Grupul PPE din Parlamentul European rămâne în centrul vieții agricultorilor din România și nu numai!

Comenteaza