Rareș Bogdan, despre scoaterea UDMR de la guvernare: „PSD a făcut-o, nu PNL”

Rareș Bogdan, despre scoaterea UDMR de la guvernare: „PSD a făcut-o, nu PNL”

Prim-vicepreședintele PNL susține că nu liberalii, ci social-democrații au dus la scoaterea UDMR de la guvernare.

Europarlamentarul Rareș Bogdan a precizat că ideea a apărut în PSD din partea lui Ciolacu și Grindeanu.

„Nu am scos UDMR de la guvernare, ei erau proverbiali pentru negocierea lor. E prima dată când au căzut între scaune, cu nasul în țărână, că au forțat lucruri care nu trebuiau forțate. Ieșirea a fost generată de o idee care a apărut în PSD din partea lui Ciolacu și a lui Grindeanu de a nu ceda Ministerul Transporturilor. Totul s-a întâmplat de la Ministerul Transporturilor.

Dacă rămâneam pe protocolul semnat, niciodată nu s-ar fi propus o rearanjare la ministere, dar pentru că domnii de la PSD doreau neapărat să continue cu Grindeanu, pentru ca Ciolacu să-l aibă în ograda sa și să nu-l lase să zburde liber la Camera Deputaților, a apărut această problemă. PNL era într-o situație imposibilă, practic pierdea Ministerul Transporturilor considerat ministerul cu cele mai multe realiză. PNL a vrut doar respectarea protocolului. Doar că protocolul însemna că Ministerul Transporturilor e la noi. PSD ne-a propus Ministerul Dezvoltării”, a declarat liberalul, potrivit hotnews.ro.

UDMR a fost împins în afara guvernării după ce PNL a insistat pentru ministerul Dezvoltării și ministerul Mediului, care erau conduse de maghiari. Inițial, UDMR a condiționat rămânerea în Coaliție de Dezvoltare, însă ulterior a făcut un pas înapoi acceptând varianta Mediu și Energie. Nici de această dată PNL nu a acceptat. În aceste condiții, Kelemen Hunor a anunțat că UDMR nu mai continuă coaliția cu PNL și PSD.

Grupul PPE din Parlamentul European rămâne în centrul vieții agricultorilor din România și nu numai!

Comenteaza