Rareş Bogdan, discurs apăsat în plenul PE: „Vrem integrarea deplină în Spaţiul Schengen în 2024! România nu este o țară de mâna a doua”

Rareş Bogdan, discurs apăsat în plenul PE: „Vrem integrarea deplină în Spaţiul Schengen în 2024! România nu este o țară de mâna a doua”

Europarlamentarul liberal a afirmat în plenul Parlamentului European că românii sunt cetățeni europeni prin excelenţă și își doresc o integrare deplină în Spațiul Schengen anul viitor.

Prim-vicepreședintele PNL a susținut că România este grav afectată din punct de vedere economic, pentru că peste 1.5% din PIB-ul ţării se pierde, iar extremismul ia amploare în una dintre cele mai tolerante țări europene.

Românii sunt cetăteni europeni prin excelentă si nu de azi, de ieri. Nu ne mulțumim cu jumătăți de măsură. Vrem integrarea deplină în Spaţiul Schengen in 2024! Nu suntem o ţară de mâna a doua, nu suntem ruda săracă a Europei. Dacă Dumnezeu nu ne aşeza la gurile Dunării, la intersecţia intereselor imperiale, lângă ruşi, în calea planurilor lui Stalin, azi eram printre primele trei economii din Uniunea Europeană.

Înţelegeţi odată ca suntem afectati economic grav, peste 1.5% din PIB-ul ţării mele se pierde, iar extremismul ia amploare în una dintre cele mai tolerante tari europene. Uniunea Europeană are tot interesul ca românii să se simtă cetăteni europeni pe deplin respectaţi şi mai ales să nu-si schimbe atitudinea faţă de construcţia europeană”, a declarat Rareş Bogdan, potrivit news.ro.

Liberalul a continuat: „Tocmai de aceea Românii asteaptă ca toate statele UE să facă presiuni asupra Austriei pentru a accepta integrarea cu drepturi depline în Spaţiul Schenghen a României, aerian, terestru, feroviar, fluvial-maritim. Nu ca pe o favoare! Este dreptul nostru. Poate fi exact pe modelul Greciei şi Islandei, alte două state aflate în graniţele Europei”, arată eurodeputatul.

Potrivit europarlamentarului PNL/PPE, ”Austria încalcă dreptul nostru şi nu a păţit nimic”.

”Până acum, am fost prietenoşi şi cetăţeni model europeni, n-am trecut la controlarea la sânge a trenurilor, maşinilor şi camioanelor austriece. Am înţeles să ne comportăm civilizat şi echilibrat, adică european prin excelenţă. Răbdarea românilor are însă o limită. Ea a fost atinsă! Vrem Schengen pentru 2024”, a mai spus Rareş Bogdan.

Grupul PPE din Parlamentul European rămâne în centrul vieții agricultorilor din România și nu numai!

Comenteaza