Rareș Bogdan, discurs hotărât în Parlamentul European: „Nu abandonați România, suntem un stat-cheie pentru apărarea frontierei NATO și UE”

Rareș Bogdan, discurs hotărât în Parlamentul European: „Nu abandonați România, suntem un stat-cheie pentru apărarea frontierei NATO și UE”

Europarlamentarul liberal a ținut un discurs pe tema problemelor cu care se confruntă fermierii români, miercuri, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg.

Rareș Bogdan a luat cuvântul în fața lui Manfred Weber (liderul PPE) și a tuturor sefilor de grupuri politice din Parlamentul European, a președintei Comisiei, Ursula Von der Leyden, al lui Charles Jean Michel, președintele Consiliului, într-o ședință de Plen condusă de Roberta Metsola, președinta Parlamentului European.

Nu faceți din drama fermierilor români un al doilea Schengen refuzat pe nedrept pentru România!

Consiliul din 23-24 martie este obligat să decidă plata unor compensații pentru fermierii care au pierdut enorm după declanșarea invaziei Rusiei în Ucraina. Producătorii români au calculat o pierdere de 200 de milioane de euro, dar mai sunt și Polonia, Slovacia, Ungaria, Cehia și Bulgaria.

Ajutorul acordat de Uniune Ucrainei de la începutul războiului trebuie sa continue. Trebuie să sprijinim în continuare, și mai mult, lupta ucrainenilor de a-și scoate țara de sub amenințarea unui tiran. Ei mor să ne apere și pe noi, iar dacă Ucraina cade, nu suntem în siguranță. Dar Uniunea nu-i poate lăsa pe niciunii din cetățenii ei in abandon, adica nici pe fermierii romani! Trebuie sa găsiti o soluție! Fermierii români o așteaptă, au dreptul la ea! Și până la urmă competitivitatea nu inseamna și cereale de calitate in Europa?

Sunt aceiași români jigniți cumplit atunci când li s-a refuzat accesul deplin în Schengen. Am atras atenția că, dacă instituțiile europene alimentează, prin decizii greșite, nemulțumirile populatiei, valul de euroscepticism va crește, iar extremistii vor exulta.

Acum 8 ani, românii erau cei mai eurooptimiști, adică 68%, când media europeană era de 54%. Acum, post decizie complet nedreapta pe extinderea Schengen, au devenit cei mai europesimiști: 46%, față de media europeană, care este de 62%. Este o tendință care a început în timpul pandemiei, când România a fost teren de joacă al dezinformării rusești și a explodat post decizie Schengen din luna decembrie.

Excelențele voastre, nu abandonați România, suntem un stat-cheie pentru apărarea frontierei NATO și UE!”, a transmis eurodeputatul PPE.

Poza noua 07.08.2018

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza