Rareș Bogdan l-a numit pe Putin ”Anticrist”: ”Finanțăm mașinăria de război a Kremlinului cu ipocrizie”

Rareș Bogdan l-a numit pe Putin ”Anticrist”: ”Finanțăm mașinăria de război a Kremlinului cu ipocrizie”
| Foto: cotidianul.ro

Într-un discurs ținut în plenul Parlamentului European, eurodeputatul PNL, Rareș Bogdan, a numit unele sancțiuni luate de UE împotriva Rusiei ”ipocrite”. 

”Excelențele voastre, (...) barbaria lui Putin și a generalilor săi doboară mereu recorduri și ne paralizează. Ei, bine, exact asta nu ne permitem. Nu avem timp de irosit pentru a vedea cine din Uniunea Europeană a închis ochii și cine a avut de câștigat dintre țările membre, de la momentul anexării Crimeei.

Realitatea sângeroasă nu mai poate fi schimbată. În fiecare oră mor copii, se destramă familii, se mutilează sufletul unei națiuni. Un copil pe minut părăsește Ucraina. Un copil pe minut!

Este limpede că vremea compromisului a trecut și orice sancțiune luată cu jumătate de măsură nu își atinge scopul. Cred că mai puțină ipocrizie și mai multă acțiune ar fi de dorit. Anunțăm sancțiuni, dar lăsăm bănci rusești funcționale în rețeaua SWIFT și Target2 (...) Finanțăm mașinăria de război a Kremlinului cu ipocrizie. 

Cu toate acestea, merită salutat al cincilea pachet de sancțiuni anunțate de doamna von der Leyen. Îi propun o nouă direcție de acțiune. Să găsim, subliniez, împreună, cum să îi informăm pe cetățenii ruși despre ororile lui Putin. Acest Anticrist a restricționat accesul la adevăr, l-a arestat, însă asta nu trebuie să ne demobilizeze. Propun un task force, în parteneriat cu NATO, pentru a găsi calea adevărului către cetățenii ruși. Acest task force al informației nu trebuie să cunoască cuvântul imposibil.

Oricâte sancțiuni, comisii de anchetă și tribunale internaționale ar conlucra pentru blocarea acestui criminal de război, câtă vreme el are susținerea rușilor, manipulați agresiv, suntem dezarmați. Știm din istorie că adevărul își găsește mereu calea, însă noi nu avem timp. Pentru situația cumplită din Ucraina, termeni precum dramă, nenorocire, dezastru sunt prea puțini. 

Trăim cu temerea ca invazia să nu se extindă și la alte state, iar eu, ca român, mă rog în fiecare zi pentru frații mei din Republica Moldova. Dumnezeu să o apere să nu asistăm la încă un coșmar! Albert Einstein spunea așa: ”nu știu cu ce arme va fi dus al treilea război mondial, dar cu siguranță, cel de-al patrulea va fi cu bețe și pietre”. Vă mulțumesc!” a spus Rareș Bogdan. 

Poza noua 07.08.2018

Comenteaza