Rareș Bogdan: „Partidul Național Liberal va digitaliza România, așa cum tot PNL a modernizat-o la sfârșit de secol 19”

Rareș Bogdan: „Partidul Național Liberal va digitaliza România, așa cum tot PNL a modernizat-o la sfârșit de secol 19”
| Foto: Facebook.com/Rares.I.Bogdan

Europarlamentarul liberal consideră că digitalizarea este un obiectiv crucial al Guvernului Ciucă, pentru că miza modernizării țării înseamnă servicii performante care vor îmbunătăți viața românilor.

Prim-vicepreședintele PNL susține că România se află pe ultimul loc din Uniunea Europeană în privința digitalizării serviciilor publice, dar investițiile masive vor schimba semnificativ situația deoarece, pentru reforma digitală, România are asigurate prin PNRR nu mai puțin de 1.884 milioane de euro.

Partidul Național Liberal va digitaliza România, așa cum tot PNL a modernizat-o la sfârșit de secol 19 și prima parte a secolului 20. Digitalizarea este un obiectiv crucial al Guvernului Ciucă, pentru că miza modernizării țării înseamnă servicii performante care vor îmbunătăți viața românilor.

România se află pe ultimul loc din UE în privința digitalizării serviciilor publice, dar investițiile masive vor schimba semnificativ situația (Pentru reforma digitală, România are prin PNRR 1884 milioane de euro.)

Nicio instituție publică sau nu va mai avea voie să ceară persoanelor dovezi sau certificări ale unor informații care există deja în sistemele acestor autorități. Va fi realizat un cloud guvernamental care va conecta toate instituțiile și bazele de date - de altfel, Legea interoperabilității, care a fost adoptată în acest an, a fost inițiată de câțiva colegi din PNL.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat la conferința „România Digitală - România Liberală” că MAI va realiza un hub de servicii pentru printre care se află obținerea cazierului și înmatriculările. Este doar un exemplu. Vorbim însă și de digitalizarea IMM-urilor, cu un buget de 350 de milioane de euro.

Nu în ultimul rând: Caravana Digitalizării este un proiect care se derulează deja în județul Giurgiu și centralizează problemele care pot fi rezolvate prin digitalizarea (de exemplu, cele referitoarele persoanele vulnerabile). „România Digitală - România Liberală”!”, a transmis Rareș Bogdan.

Grupul PPE din Parlamentul European rămâne în centrul vieții agricultorilor din România și nu numai!

Comenteaza