Rareş Bogdan: "Pe 10 august, puterea toxică era pregătită să aresteze 1150 de protestatari". DOVADA

Rareş Bogdan: "Pe 10 august, puterea toxică era pregătită să aresteze 1150 de protestatari". DOVADA

Rareş Bogdan susţine, într-o postare pe reţelele de socializare, că forţele de ordine erau pregătite să aresteze 1150 de protestatari la mitingul diasporei din Piaţa Victoriei, care a avut loc în 10 august 2018 şi s-a încheiat în urma intervenţiei violente a Jandarmeriei.

Jandarmii erau dotați cu echipamente cumpărate cu câteva săptămâni înainte de 10 august. Totodată, polițistul ucis de un recidivist urmărit internațional nu avea echipament de protecție și purta un pistol Carpați. Siguranța polițiștilor nu a fost o prioritate pentru M.A.I., ministrul Dan se ocupa înainte de 10 august cu dotarea Jandarmeriei! Pe 16 iulie 2018, Jandarmeria a cumpărat, prin negociere fără publicarea prealabilă a unei invitații, 25 de veste antiglonț si 25 de casti antiglonț, scrie Hotnews.ro.

Rareş Bogdan susţine că motivarea acestor achiziții este "halucinantă": "Extremă urgență determinată de evenimente care nu puteau fi prevăzute de către autoritatea contractantă și în conformitate cu condițiile stricte prevăzute de directivă".

Alte achiziții făcute: 5 pulverizatoare de capacitate mărită cu soluție iritant lacrimogenă, 900 de spray-uri iritant lacrimogene cu mânere tip pistol (63 ml), 180 de spray-uri iritant lacrimogene cu mâner tip pistol (400 ml), 1.100 de spray-uri iritant lacrimogene 1% CS (150 ml), 1150 de cătușe textile de unică folosință - potrivit Sistemului Electronic de Achiziții Publice.

Comenteaza