Rareș Bogdan, prima reacție după moartea președintelui Parlamentului European: „David Sassoli era un mare înțelept”

Rareș Bogdan, prima reacție după moartea președintelui Parlamentului European: „David Sassoli era un mare înțelept”

Preşedintele Parlamentul European, italianul David Sassoli, a încetat din viaţă marţi, la vârsta de 65 de ani.

Șeful Delegației EPP România din Parlamentul European, Rareș Bogdan, a oferit o primă reacție după aflarea acestei vești, numindu-l pe David Sassoli „un mare înțelept”.

Avea o logică imbatabilă, știa să cumpănească problemele spinoase cu o înțelepciune rară. Au fost multe situații în care echilibrul său a fost salvator, mai ales dificultățile legate de deciziile în privința actelor normative legate de pandemie. Un mare înțelept. A fost un om de la care aveai ce să înveți, pentru că reușea să facă să lucreze împreună inima sa mare și creierul extrem de rațional. Nu în ultimul rând, a fost un mare european. Iubea bătrânul continent cu ardoarea unui italian și pragmatismul unui neamț și ținea mult la consolidarea eurosistemului”, a declarat europarlamentarul liberal.

Rareș Bogdan adăugat că moartea lui David Sassoli „este o pierdere nu doar pentru Popularii Europeni, ci pentru toți politicienii care iubesc cu fapte, nu doar cu vorbe, UE”.

Sassoli a murit cu doar câteva zile înainte de încheierea mandatului său de preşedinte al Parlamentului, format din 705 membri, care urmează să îşi aleagă succesorul la Strasbourg săptămâna viitoare. El se lupta cu o boală gravă, inclusiv pneumonie, din septembrie şi fusese spitalizat de mai multe ori.

Poza noua 07.08.2018

Comenteaza