Rareș Bogdan: „Raed Arafat este uşor tensionat, obosit şi nu ar fi rău să mai exerseze empatia.” Ce spune despre vinovații de la Spitalul Foișor

Rareș Bogdan: „Raed Arafat este uşor tensionat, obosit şi nu ar fi rău să mai exerseze empatia.” Ce spune despre vinovații de la Spitalul Foișor
| Foto: realitatea.net

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a afirmat, luni, că cineva trebuie să dea explicaţii pentru ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foişor din Capitală.

Europarlamentarul liberal a vorbit despre situația de vineri seară, de la Spitaul Foișor din București, când pacienții au fost evacuați pe tărgi, în grabă, pentru ca unitatea sanitară să devină spital COVID. Rudele acestora s-au arătat revoltate și au precizat că a fost o bătaie de joc ceea ce s-a întâmplat.

„Vom vedea ce s-a întâmplat vineri. În primul rând, modul în care funcţionează coaliţia şi ce s-a întâmplat vineri seara într-un moment în care o ţară întreagă a fost şocată de imaginile cu oameni scoşi la ora 23,30 la 5 grade, atât erau în Bucureşti la acea oră, pe targă, acoperiţi doar cu o pătură, în scaune cu rotile, foarte mulţi spre maşini personale ale aparţinătorilor şi nu spre salvări.

Eu ştiu că pe zi în Bucureşti sunt o mie de apeluri la salvare, ştiu că sunt supraîncărcate şi spitalele şi activitatea Ambulanţei şi a SMURD, dar cineva trebuie să ne dea explicaţii pentru o situaţie", a spus Rareş Bogdan înainte de şedinţa BEx al PNL, potrivit Agerpres.

Eurodeputatul a fost întrebat cine ar trebui să dea aceste explicaţii. „Cei care trebuiau să gestioneze situaţia. Vom afla astăzi cine, de la managerul Stoica la ministrul Voiculescu, de la doamna Moldovan, care poate vorbeşte mai puţin şi se ocupă mai mult de minister şi nu de spaţiul public, că nu e treaba dânsei să dea declaraţii, e treaba liderilor politici şi a purtătorilor de cuvânt, de la domnul Arafat, care are experienţă de 17 ani în administrarea medicinei de urgenţă şi a IGSU şi cred că putea să prevadă situaţia care a apărut la Foişor, de la Nicuşor Dan, care trebuie să ştim ce a corespondat cu managerul Stoica începând din 2 aprilie, de la faptul că domnul Stoica, care este un excepţional medic, cu experienţa necesară trebuie să înţeleagă că nu este managerul unui spital privat, ci public şi aşa că trebuie să se supună rigorilor şi de asemenea vom vedea exact ce s-a întâmplat", a arătat liberalul.

Rareş Bogdan a subliniat că premierul este cel care poate cere înlocuirea unei echipe. „Haideţi să vedem ce s-a întâmplat, să facem o analiză a evenimentului de vineri seara, care este unul care nu trebuie să se mai repete şi după asta să luăm decizii. Ce vă pot spune este că situaţia nu este atât de gravă. (...) Situaţia este mult mai liniştită în coaliţie decât pare din afară. (...) Vom sta de vorbă. Deocamdată, în momentul acesta, nu discutăm despre demiteri, discutăm despre un lanţ al vinovăţiilor care trebuie să ne fie pus la dispoziţie nouă şi opiniei publice", a mai spus prim-vicepreşedintele PNL.

Grupul PPE din Parlamentul European rămâne în centrul vieții agricultorilor din România și nu numai!Bogdan a criticat faptul că ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a făcut declaraţii duminică în acelaşi timp cu premierul Florin Cîţu. „Un prim-ministru, atunci când dă declaraţii, nu poate fi în niciun fel acoperit sau dublat de declaraţiile altcuiva. Preşedintele României, prim-ministrul, guvernatorul Băncii Naţionale, Patriarhul României sunt nişte persoane care nu trebuie să fie dublate de mitropoliţi, consilieri guvernamentali, de alte persoane atunci când fac o declaraţie. Sper ca situaţia de ieri să fi fost o chestiune de lipsă de comunicare între departamentele celor două instituţii", a spus eurodeputatul.

Prim-vicepreședintele liberalilor a subliniat că a fost o greşeală invitarea şefului DSU, Raed Arafat, la şedinţa BEx al PNL de acum două săptămâni. „Cred că domnul Raed Arafat este uşor tensionat, e uşor obosit şi nu ar fi rău să încerce să mai exerseze empatia şi emoţia, pentru că nu suntem roboţi", a conchis Rareș Bogdan.

Comenteaza