Rareş Bogdan, reacție la scandalul din coaliţie: "Este URGENȚĂ NAȚIONALĂ! Nu e loc de discuţii"

Rareş Bogdan, reacție la scandalul din coaliţie: "Este URGENȚĂ NAȚIONALĂ! Nu e loc de discuţii"

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a criticat, miercuri, opoziţia USR PLUS privind aprobarea programului "Anghel Saligny", transmițându-le partenerilor de coaliție că acesta "este vital pentru modernizarea României" și că "nu e loc de discuții".

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a reacționat la adresa USR PLUS, după ce formațiunea condusă de Dan Barna și Dacian Cioloș a amenințat cu ieșirea de la guvernare.

"Am promis că modernizăm și reformăm România. Am promis investiții. Dar vom reuși doar ÎMPREUNĂ. Este obligatoriu. Să nu uităm că oamenii au așteptări. Cum să ieși de la guvernare acum? Asta așteaptă românii, lipsa răspunderii guvernanților? Programul „Anghel Saligny” este vital pentru modernizarea României, cum să-l blochezi?? Acum nu e loc de discuții, programul „Anghel Saligny” este URGENȚĂ NAȚIONALĂ!! Guvernul Cîțu va investi 50 de miliarde de lei în drumuri, gaze, apă și canalizare! 50 de miliarde pentru dezvoltare, oameni buni!!", a scris Rareș Bogdan, pe Facebook.

Europarlamentarul PNL subliniază că 57% dintre localităţi nu au canalizare, 29% nu au apă curentă, 69% nu au reţele de gaze naturale, iar 20.000 de kilometri de drumuri judeţene sunt nemodernizate.

"57% dintre localități nu au canalizare.
29% dintre localități nu au apă curentă.
69% dintre localități nu au rețele de gaze naturale.

Sunt 20.000 de kilometri de drumuri județene nemodernizate, și 27.000 de kilometri de drumuri comunale la pământ!

Nu e momentul să ne cântărim, trebuie să muncim! Anghel Saligny a fost un pionier al științei construcțiilor, recunoscut la nivel mondial! Invențiile sale, soluții unice, funcționează pe toată planeta. Saligny nu e un pod, ci un simbol al modernizării! Programul pe care-l contestă partenerii noștri este primul de o asemenea amploare și are capacitatea de a reforma din temelii infrastructura României. Și e doar primul program de acest fel asumat la Florin Cîțu. Sau asta e problema?", a conchis Rareș Bogdan.

Ședința de miercuri a Guvernului a fost suspendată după ce premierul Florin Cîțu a vrut să introducă pe ordinea de zi suplimentară programul "Anghel Saligny", în ciuda opoziției reprezentanților USR PLUS. Ședința se va relua la ora 19.00.

Comenteaza