Rareș Bogdan: „Victorie în Parlamentul European!” / „Contractele UE de achiziție a vaccinurilor împotriva COVID trebuie desecretizate!”

Rareș Bogdan: „Victorie în Parlamentul European!” / „Contractele UE de achiziție a vaccinurilor împotriva COVID trebuie desecretizate!”
| Foto: European Union 2021 - Source : EP

Europarlamentarul PNL susține că, moțiunea prin care contractele UE de achiziție a vaccinurilor împotriva noului coronavirus trebuie desecretizare, a fost adoptată în Parlamentul European.

Prin intermediul unei postări pe rețelele de socializare, Rareș Bogdan a anunțat că moțiunea la care a fost raportor a adoptată aproape în unanimitate de Parlamentul European. Eurodeputatul susține că accesul cetățenilor la documentele instituțiilor europene va fi unul „transparent”. 

Bogdan a mai făcut referire și la scandalul de la Apele Române, unde prim-vicepreședintele PNL susține că trebuia „tăiat în carne vie” încă de la început și că Ervin Molnar, actual deputat liberal, trebuia demis de la șefia Administrației Naționale Apele Române, după ce a decis schimbarea inginerului Ovidiu Ianculescu de la SGA Mureș cu un membru de partid, care nu avea legătură cu activitatea companiei.

Victorie in Parlamentul European! Moțiunea la care sunt raportor a fost adoptată aseară cu 676 de voturi de Parlamentul European. Doar 14 voturi am avut împotriva și o abținere. Se întâmplă rar ca un raport să treacă aproape în unanimitate! Contractele UE de achiziție a vaccinurilor împotriva Covid19 trebuie desecretizate! Prin această rezoluție, am cerut accesul transparent al cetățenilor la documentele Comisiei Europene, Consiliului - toate instituțiile, organele și agențiile UE.

Nu doar atât! Am votat ca toți cetățenii UE, mass-media, reprezentanții societății civile să aibă posibilitatea de a contesta, printr-o procedură simplificată, refuzul instituțiilor de a oferi acces la documente. Iar refuzul desecretizării să fie o excepție, nu o regulă.

De asemenea, excepțiile trebuie bazate pe argumente limpezi, raționale. Această rezoluțe are menirea de a crește încrederea cetățenilor în eurosistem - mai ales că dreptul lor de acces la documente este prevăzut în tratate. Am votat pentru elaborarea unui mecanism simplificat prin care cererile de acces la documente să primească o soluție.

Totodată, am cerut ca toate instituțiile UE să aibă un pachet similar de reguli pentru transparentizare, o bază de date comună, ușor de consultat, privind stadiul dosarelor legislative aflate în curs. Transparența totală va reduce numărul celor care se îndoiesc de legitimitatea politicii bugetare a UE și va întări solidaritatea europeană. Unitatea e puterea! Cred că am făcut aseară un pas important!

Grupul PPE din Parlamentul European rămâne în centrul vieții agricultorilor din România și nu numai!P.S. Și pentru că știu că o să îmi scrieți mulți pe alt subiect decât obiectul postării, vă răspund cu deschidere și sinceritate, apreciind preocuparea Dumneavoastră. NU este deloc in regula ce s-a întâmplat la Apele Române și nu este deloc în regulă că nu s-a tăiat în carne vie încă din Noiembrie când am aflat de primul caz. Am spus și atunci si o spun si acum, ca trebuia sa îl demitem de îndată pe Erwin Molnár, directorul Companiei, pentru gestionare inadecvata a treburilor unei Companii cu peste 12.000 de angajați, companie aparținând Statului Roman.

Nu am fost singurul care am atras atenția asupra subiectului in dimineața imediat următoare apariției primului material Recorder. Noi am preluat puterea promițând ca vom face promovări pe baza de performanța, exclusiv după criterii clare de performanța și profesionalism. Nu avem voie sa procedam in alt fel. Este păcat de majoritatea oamenilor de bună credinta și corecți care au luptat pentru ca PNL sa ajungă la guvernare.

Este rușinos pentru ei sa trebuiască sa răspundă pentru devieri și cazuri izolate ca cel patronat și acceptat de directorul general al Apelor Romane. Nici activiștii PNL, nici votanții PNL și nici Romanii NU merita să li se întâmple așa ceva”, a transmis europarlamentarul pe pagina sa de Facebook.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza