Răscoala din PSD Cluj ia viteză

Răscoala din PSD Cluj ia viteză
Întâlnirea preşedintelui PSD Liviu Dragnea cu delegaţia social-democraţilor clujeni nemulţumiţi de impunerea lui Horia Nasra la conducerea organizaţiei judeţene are loc luni după-amiază.

Planificată iniţial pentru marţi după-masă, întâlnirea lui Dragnea cu protestatarii din PSD Cluj a fost devansată şi va avea loc luni, începând de la ora 17:00, potrivit „liderului sindical" al nemulţumiţilor, Lucia Suciu, primarul comunei Chinteni.

Potrivit acesteia, delegaţia clujeană va fi compusă din 26 de social-democraţi, printre care 11 primari, dar şi viceprimari, preşedinţi de organizaţii şi parlamentari.

Printre cele mai sonore nume prezente printre cei care vor merge cu jalba în băţ la stăpânire figurează deputatul Cornel Itu (cel dorit urmaş al lui Remus Lăpuşan în fruntea organizaţiei de către protestatari), senatorul Alexandru Cordoş, consilierul judeţean Vasile Sălătioan, fostul consilier judeţean Dan Canta sau fostul vicepreşedinte al consiliului judeţean Ioan Oleleu.

Contactat de ZIUA de CLUJ, Horia Nasra a refuzat să facă orice comentariu public, precizând doar că, zilele acestea, a vorbit la telefon cu Liviu Dragnea şi că marţi va fi, din nou, la Bucureşti, unde intenţionează să prezinte conducerii centrale a partidului planul său de reorganizare a filialei clujene a PSD.

Update 19:11

Delegația clujeană n-a reuşit să se întâlnească decât cu secretarul general al PSD Marian Neacşu. "A fost o întâlnire constructivă, în care ne-am spus fiecare păsurile, am discutat toate aspectele şi am găsit toată deschiderea. Scopul final este să optimizăm rezultatele în judeţ şi mai ales în municipiu", a explicat deputatul Cornel Itu. În privinţa situaţei de la conducerea PSD Cluj nu s-a modificat nimic deocamdată. "Răsculaţii" speră mai mult de la întâlnirea cu Liviu Dragnea, care va avea loc, aşa cum s-a stabilit de la bun început, marţi, fără a exista, încă, o oră fixată. "Noi suntem la dispoziţia domnului preşedinte, nu dânsul la dispoziţia noastră, aşa că vom afla mîine ora la care va putea să ne primească", a spus Itu. Un singur lucru e cert, că Horia Nasra va rămâne preşedinte interimar, deoarece el a fost numit în funcţie de Comitetul Executiv al PSD şi doar acel for îl poate schimba din funcţie. Nici măcar preşedintele PSD nu poate lua de unul singur o asemenea decizie.

Comenteaza