Răzvan Prișcă (PNL): Parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii rămâne unul dintre pilonii strategici ai politicii noastre externe

Răzvan Prișcă (PNL): Parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii rămâne unul dintre pilonii strategici ai politicii noastre externe
| Foto: Facebook / Klaus Iohannis

Venită într-un context geopolitic și de securitate complicat, întâlnirea dintre președinții Iohannis și Biden la Casa Albă reprezintă o recunoaștere a relației bilaterale excelente dintre România și SUA.

“România este un aliat european puternic al Statelor Unite ale Americii și un partener strategic important în cadrul NATO fapt ce conferă țării noastre un rol semnificativ în actualul context de securitate. Premiul care va fi oferit președintelui Iohannis de către Consiliul Atlantic este o dovadă în plus a recunoașterii pe plan internațional a stabilității și coerenței politicii externe a României”, a declarat deputatul PNL Răzvan Prișcă.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, s-a aflat, în perioada 7-8 mai, într-o vizită de lucru la Washington, DC.

"Am abordat şi problema României în programul Visa waiver, obiectivul nostru este să îndeplinim toate obiectivele în acest program şi suntem încrezător că acest lucru se va întâmpla în viitorul nu prea îndepărtat", a spus președintele României.

"Este esenţial să întărim în continuare postura de apărare şi descurajare pe flancul estic şi să avem o abordare consolidată în ceea ce priveşte securitatea la Marea Neagră. Un subiect important a fost Ucraina", a mai declarat șeful statului.

Iohannis a vorbit cu Biden şi despre candidatura sa la şefia NATO, spunând că nu poate dezvalui cele discutate, dar că negocierile continuă.

“Nu cred că există niciun aliat NATO care să aibă un angajament mai puternic faţă de Alianţa euro-atlantică decât România şi Statele Unite. Aceasta este o chestiune de valori, în asta credem“, a spus Biden, în cadrul unor scurte declaraţii de presă, în Biroul Oval, alături de Klaus Iohannis.

Biden a lăudat România pentru rolul de furnizor securitate în zona Mării Negre şi pentru că a oferit asistenţă de securitate Ucrainei. De asemenea, liderul de la Casa Albă a mulţumit României pentru găzduirea de soldaţi americani pe teritoriul ţării.

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că acceptarea României în NATO a constituit piatra de temelie pentru drumul spre democraţie al ţării noastre.

Comenteaza