Reacţia Kremlinului la victoria lui Donald Trump. Ce spune Putin

Reacţia Kremlinului la victoria lui Donald Trump. Ce spune Putin
Donald Trump, noul preşedinte ales al SUA a primit mesaje din partea marilor lideri ai lumii printre care şi Vladimir Putin, care i-a trmis o telegramă.

Rusia este gata și așteaptă cu nerăbdare restabilirea relațiilor bilaterale cu Statele Unite, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin, comentând vestea victoriei lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din SUA.

"Înțelegem și suntem conștienți de faptul că acesta va fi un drum dificil, având în vedere nivelul de degradare la care, din păcate, s-a ajuns în relația dintre Rusia și SUA în acest moment", a adăugat el.

Potrivit rt.com, liderul rus a mai spus că Statele Unite sunt cele care ar trebui să facă primul pas în ceea ce priveşte relaţiile dintre Moscova şi Washington, acţionând ca un partener egal al Rusiei și respectându-i interesele mai degrabă decât să încerce să se impună.

SUA va trebui să negocieze cu Rusia privind găsirea de soluții la problemele internaționale pentru că niciun stat nu este acum capabil de a acționa singur, afirma ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, într-o declaraţie făcută săptămâna trecută, adăugând că problemele în relațiile dintre cele două state au apărut cu mult timp înainte de criza din Ucraina din 2014.

 

 

Comenteaza