Reacţia lui Iohannis la remanierea lui Toader: "Nu pot să semnez nişte acte fără a evalua urmările”

Reacţia lui Iohannis la remanierea lui Toader: "Nu pot să semnez nişte acte fără a evalua urmările”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, după ce a primit propunerile de revocare şi de numire a noilor miniştri, că prima impresie este aceea că remanierea guvernamentală se realizează ca lucrurile să meargă mai prost. 

„Ieri (miercuri - n.r.) au fost trimise la Cotroceni propunerile de revocare şi propunerile de noi miniştri, însă primind acele scrisori mi-am pus întrebarea ce se doreşte cu această remaniere, fiindcă de regulă o remaniere guvernamentală se face pentru a face guvernarea mai bun, mai eficientă. Prima impresie e că această remaniere guvernamentală se face ca lucrurile să meargă mai prost, ceea ce e inadmisibil”, a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele a spus că va da mai multe explicaţii la începutul săptămânii viitoare şi că a vorbit şi cu Viorica Dăncilă.

"Am vorbit cu doamna Prim-ministru și i-am comunicat că va primi de la mine un răspuns la începutul săptămânii viitoare".

Întrebat dacă intenţionează să semneze revocarea din funcție a lui Tudorel Toader, preşedintele a spus că trebuie să evalueze, întâi, urmările.

"Revocarea unui ministru sau demisia unui ministru, în definitiv, este constituțional la decizia Prim-ministrului sau, în cazul demisiei, a fiecăruia în parte, sigur. Dar nu pot să semnez niște acte fără a evalua urmările întregii remanieri guvernamentale și, de aceea, voi face câteva clarificări la începutul săptămânii viitoare, în legătură cu această remaniere. Încă o dată, prima impresie este că se vrea reluarea atacului pesedist asupra justiției”, a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele a mai spus că lucrurile „încep să capete un contur trist”, pentru că, în timp ce el a convocat un referendum pe teme de Justiţie „PSD pregăteşte o remaniere guvernamentală care vrea să întărească asaltul asupra Justiţie şi acest lucru nu poate să fie de bun augur”.

La întrebarea unui jurnalist, Klaus Iohannis a răspuns că nu a avut, în aceste zile, nicio discuţie cu Tudorel Toader şi nici nu intenţionează.

"Nici nu am discutat, nici nu intenționez să discut", a spus Iohannis.

Comenteaza